«Να δραπετεύσεις από τον κύκλο»

της Αγγελικής Καρδαρά. 

“Να δραπετεύσεις από τον κύκλο, αν θέλεις να βρεις την ευτυχία”, έγραψε ένας διαδικτυακός φίλος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από λίγο καιρό και το κράτησα….

Αλήθεια, σε πόσους κύκλους είμαστε εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητά μας, προσπαθώντας να χωρέσουμε μέσα στον χρόνο τις στιγμές μας, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας; Πάντα θέλουμε λίγο ακόμα χρόνο και ποτέ δεν μας είναι αρκετός. Οι στιγμές όμως χάνονται και τελικά μένουν μόνον οι αναμνήσεις. Είναι οδυνηρό, αν και πολλές φορές η σκληρή πραγματικότητα μας προσγειώνει απότομα και είτε μας αφήνει στάσιμους, είτε μας κινητοποιεί και μας ωθεί στο να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Να δραπετεύσουμε από τους κύκλους, έστω για κάποιες πολύτιμες στιγμές που η καρδιά δεν θέλει φυλακές, θέλει μόνο να ταξιδέψει μακριά…Να υπερβεί τα όρια και να δει μέχρι πού αντέχει να φτάσει. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη φυλακή από αυτήν που μας κρατάει μακριά από τα όνειρά μας! Και είναι τις περισσότερες φορές απλώς ένα “παιχνίδι του μυαλού” ο φόβος που δεν μας αφήνει να ορίσουμε τη ζωή όπως εμείς την θέλουμε.

Δεν είναι όμως η μοίρα που θα μας φέρει κοντά στα μεγαλύτερα όνειρά μας. Είναι η τόλμη.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” Mark Twain

(Φωτογαφία: Jin Mikami@Flickr

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Δρ Τμήματος ΕΜΜΕ - Φιλόλογος. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των elearning προγραμμάτων, έχοντας αναλάβει (συγγραφή και εκπαίδευση) τα εκπαιδευτικά προγράμματα «ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα» και «Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ» (Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Καθηγητής Γιάννης Πανούσης). Συνεργάζεται επίσης με το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.), όπου είναι εισηγήτρια σεμιναριακών μαθημάτων με θεματική «Το Έγκλημα στο Αστυνομικό και Δικαστικό ρεπορτάζ». Δίδαξε δημοσιογραφία στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (CPJ Athens/University of Wolverhampton) στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Από το 2013 έως το 2016 έδινε διαλέξεις στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Παν/μίου Αθηνών, με αντικείμενο "Εγκληματολογία & ΜΜΕ". Ασχολείται με την εγκληματολογική έρευνα και τη συγγραφή.

Comments

comments

Related Posts

Comments are closed.

Recent Posts