«Γιατί να μην φορολογηθούν και όσοι έχουν γένια;»

hipstermilk

Αν νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα υποφέρουμε από πολλούς και άδικους φόρους, η είδηση από το βασίλειο της ελεύθερης οικονομίας, την Αγγλία, ίσως σας ανακουφίσει: ιδιοκτήτης αλυσίδας κουρείων κατέθεσε επίσημα πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να φορολογηθούν οι hipsters, και μάλιστα ανάλογα με το μήκος της γενειάδας τους! Το σκεπτικό του Antony Kent είναι: «τόσους άδικους φόρους πληρώνουμε, γιατί να μην φορολογήσουμε και αυτούς που ευθύνονται για την πτώση της κίνησης στα κουρεία και την καταστροφή της βιομηχανίας παραγωγής ξυραφιών, αφρού ξυρίσματος και after shave;»

imgID66518945_jpg_gallery

Ο (εικονιζόμενος) 48χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας κουρείων προτείνει στον George Osborne να φορολογούνται οι άντρες με γενειάδα 100 λίρες τα χρόνο, ενώ εκείνοι που είναι απλώς αξύριστοι (γένια 3 ημερών) με 50 λίρες. Επικαλείται μάλιστα το ιστορικό προηγούμενο νομοθεσίας του βασιλιά Ερρίκου, πριν από πέντε αιώνες, όταν όποιος ήθελε να διατηρεί γενειάδα, έπρεπε να πληρώνει κάποιο σεβαστό ποσό στο βασιλιά και για να αποδεικνύει ότι το έχει πληρώσει, έφερε πάντα μαζί του ένα ειδικό νόμισμα. Σήμερα, λέει ο κομμωτής, δεν χρειάζεται παρά μία  ηλεκτρονική κάρτα, που θα ανανεώνεται το χρεωστικό της υπόλοιπο, όσο ο μουσάτος, δεν… συμμορφώνεται.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts