Έκκληση να σταματήσει η χρήση βαρέων όπλων σε αστικές περιοχές

image-1

“Οι αστικές περιοχές έχουν γίνει παγίδες θανάτου για χιλιάδες αμάχους», λέει η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, λίγο πριν από την πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής, η οποία ξεκινά τις εργασίας της στις 23 Μαΐου 2016, στην Κωνσταντινούπολη. Η έκθεση περιγράφει την ευρέως διαδεδομένη χρήση των εκρηκτικών όπλων στις πόλεις ως «τη μεγαλύτερη αιτία θανάτου των αμάχων σε σύγκρουση.” Ο Ban Ki-Μoon και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού κάνουν έκκληση «να σταματήσει η χρήση βαρέων εκρηκτικά όπλων σε κατοικημένες περιοχές. ”

Κατά το παρελθόν έτος, το Human Rights Watch έχει τεκμηριώσει το απαράδεκτο κόστος σε ζωές από τη χρήση αυτών των όπλων σε χώρες όπως το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία, το Σουδάν και η Υεμένη. Μεγάλες βόμβες αεροσκαφών, βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες από συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, προκαλούν αδιακρίτως τον θάνατο και την καταστροφή.

Η σύνοδος κορυφής επιδιώκει τη δέσμευση ων ηγετών για την “προάσπιση των κανόνων που διασφαλίζουν την ανθρωπότητα, με την απαγόρευση της χρήσης εκρηκτικών μαζικής καταστροφής”. Δύο τύποι εκρηκτικών όπλων – κατά προσωπικού νάρκες και πυρομαχικά διασποράς – πρέπει να απαγορευτούν καθολικά λόγω των καταστροφικών επιπτώσεων στον άμαχο πληθυσμό.

image-2

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts