Η Χριστιανική Αιθιοπία του Πάνου Καλτσά

6. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
“Αιθιοπία” του Πάνου Καλτσά: το Προσκύνημα.

του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Ο Πάνος Καλτσάς, από το Αγρίνιο, είναι ερασιτέχνης φωτογράφος με μεγάλο πάθος για τη φωτογραφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις, στις οποίες έχουν διακριθεί έργα του. Συνταξιούχος πλέον, πραγματοποιεί ταξίδια και με τον φακό του καταγράφει υπέροχα στιγμιότυπα.

2.(ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΞΙΑ Ο ΚΑΛΤΣΑΣ)

Το τελευταίο του ταξίδι ήταν τον Ιανουάριο του 2016 στην Αιθιοπία. Το φωτογραφικό υλικό που έφερε ήταν πραγματικά υπέροχο και με την παρότρυνση στελεχών της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποίησε έκθεση. Οι φωτογραφίες του, αληθινά έργα τέχνης, προκάλεσαν τον θαυμασμό των επισκεπτών της έκθεσης, λόγω της ιδιαίτερης θεματολογίας.

3.ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ (1)

Μεταξύ των πόλεων της Αιθιοπίας, ο Παναγιώτης Καλτσάς επισκέφθηκε και την Λαλιμπέλα κατά τη διάρκεια των εορτών των  Χριστουγέννων. Η Λαλιμπέλα θεωρείται η Ιερουσαλήμ της Αφρικής. Υπάρχουν 11 ναοί στην περιοχή, που είναι λαξευμένοι σε βράχους με επιβλητικότερο εκείνον του Αγίου Γεωργίου, που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά, ονοματοδότη της πόλης, Λαλιμπέλα.
Οι ναοί κατασκευάστηκαν τον 12ο και 13ο αιώνα για τους μονοφυσίτες χριστιανούς της Αιθιοπίας. Οι πιστοί συρρέουν κατά χιλιάδες για να εορτάσουν εκεί τις ημέρες των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, περπατώντας ατελείωτα χιλιόμετρα…

 

5. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΝ
“Αιθιοπία” Πάνου Καλτσά: Η προσέλευση των Χριστιανών στον Άγιο Γεώργιο.

 

4.ΝΑΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (1)
“Αιθιοπία” Πάνου Καλτσά: Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στη Λαλιμπέλα.

 

4.ΝΑΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (3)
“Αιθιοπία” Πάνου Καλτσά: Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στη Λαλιμπέλα.

 

7.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟ (1)
“Αιθιοπία” Πάνου Καλτσά

 

7.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟ (4)
“Αιθιοπία” Πάνου Καλτσά

 

7.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟ (3)
“Αιθιοπία” Πάνου Καλτσά

 

7.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟ (5)
“Αιθιοπία” Πάνου Καλτσά

 

7.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΤΟ (6)
“Αιθιοπία” Πάνου Καλτσά

 

The following two tabs change content below.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος αγαπά τα ταξίδια και τη φύση. Οι φωτογραφίες του είναι 100% φυσικές, καθώς δεν πιστεύει στα προγράμματα επεξεργασίας παρά μόνο στα παιχνίδια του φωτός και στη μαγεία της στιγμής.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts