“Αγάπη μου, τι θα έλεγες να κοιμόμαστε σε διαφορετικά κρεβάτια;”

Ελάτε τώρα, παραδεχτείτε το ! Μετά από εκείνους τους πρώτους μήνες του έρωτα, που δεν μπορούσατε να πάρετε το χέρι από πάνω της/του, πολλές φορές θα θέλατε όλο το κρεβάτι δικό σας για να απλωθείτε, να κουκουλωθείτε και να αλλάξετε στάση, χωρίς να πρέπει να σκεφτείτε ότι ενοχλείτε το αγαπημένο σας έτερον ήμισυ…

Στις παλιές πλούσιες ημέρες, η ύπαρξη ξεχωριστών κρεβατιών ή και δωματίων ήταν σημάδι ευημερίας για τα ζευγάρια. Κάποιοι διατηρούν γλυκές αναμνήσεις από τις νύχτες που φιλοξενούνταν στο σπίτι των παππούδων, και άκουγαν το ζευγάρι να συζητά για τα γεγονότα της ημέρας και τα σχέδια της επομένης.

Και σήμερα όμως, στο Hollywood, πολλά διάσημα ζευγάρια μοιράζονται με τους fans τους την πληροφορία ότι κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια, ή ακόμα και διαφορετικά… σπίτια, όπως ο Brad και η Angelina, για να μην αφήσουν τη ρουτίνα να χαλάσει τον ερωτικό τους πόθο. Για την πλειοψηφία από εμάς όμως, τα δύο υπνοδωμάτια, ακόμα και τα ξεχωριστά κρεβάτια, είναι θέμα ταμπού. Πείτε σε μία φίλη σας ότι “ο Γιώργος κοιμήθηκε χτες το βράδυ στον καναπέ” και αμέσως θα εισπράξετε την ερώτηση “Τι έγινε, τσακωθήκατε;”

coulpe-2

Και όμως, σύμφωνα με έρευνα του εργαστηρίου ύπνου Ryerson στο Τορόντο, τα ζευγάρια που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, έχουν περισσότερες από 50% πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα διαταραχής ύπνου, από τα ζευγάρια που κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα ζευγάρια, που παραπονιούνται ότι “ξυπνούν κουρασμένα”, ή ότι “δεν απολαμβάνουν ένα βαθύ, αναζωογονητικό ύπνο”, να δοκιμάσουν για μία εβδομάδα να κοιμηθούν σε ξεχωριστά κρεβάτια. Η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου είναι θεαματική!

Οι κατασκευαστές κτιρίων στην Αμερική λένε ότι προσανατολίζονται πλέον στην κατασκευή νέων κατοικιών με δύο master-bedrooms, αφού όλο και περισσότερα πλούσια ζευγάρια θέλουν να κρατήσουν την αγάπη τους από… απόσταση ενός τοίχου.

couple-3

Βέβαια υπάρχει πάντα κάποιος… ελέφαντας σε τέτοια θέματα, που δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Μήπως η απόφαση για ξεχωριστά δωμάτια κρύβει προβλήματα στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού; Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει, αλλά για σκεφτείτε λίγο, φίλες μας, να ακούσετε τα βήματα του καλού σας να πλησιάζουν προς το κρεβάτι σας (γιατί άραγε να έρχεται;). Και εσείς, φίλοι μας, σκεφτείτε μία νυχτερινή επίσκεψη της καλής σας… Εκεί που κοιμάστε, να ανασηκώσει τα σκεπάσματά και… Χμμμ, δεν ακούγεται κι άσχημο, έτσι;

 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts