Το δικαίωμα στη βλακεία: 5.750.000 άνθρωποι είδαν αυτό το βίντεο

stupid

Ο άνθρωπος εκπαιδεύεται στη βλακεία από την πρώτη στιγμή που έρχεται στη ζωή. Σκεφτείτε το λίγο… Τι αντικρίζουν τα μωρά, μόλις ανοίξουν τα μάτια τους; Δύο ανθρώπους, τη μαμά και τον μπαμπά, να κλαίνε από χαρά, που έφεραν στον κόσμο το ανθρωπάκι τους, και από κοντά τη γιαγιά, τον παππού και τους θείους να φτύνουν σκόρδα, να δίνουν ευχές και να αναφωνούν «τι όμορφο» και «αχ, το γλυκό μου!»… Το μωρό βλέπει στα πρώτα χρόνια της ζωής του μόνο κάτι περίεργες και άσκοπες χειρονομίες, συνοδευόμενες από τη φράση «κουπε πε πε», και ακούει τα «μωρουδίστικα», μία διάλεκτο με την οποία οι μεγάλοι θεωρούν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μωρά. Η καταστροφή έχει επιτελεστεί !

Σε όλη του τη ζωή ο άνθρωπος θα προσπαθεί να επιστρέψει στην μωρουδιακή του φάση, όταν η έλλειψη αναλυτικής σκέψης και ο ανορθολογισμός ήταν ο καθημερινός τρόπος – καλής και άνετης – ζωής. Θα σχηματίζει ακραίους μορφασμούς, θα παίρνει ρίσκα, θα κάνει τα πάντα για να ξαναγίνει τόσο χαριτωμένος, όσο ήταν μωρό, όταν ο κόσμος όλος γύριζε γύρω του. Το δικαίωμα του ανθρώπου στη βλακεία, ενισχύθηκε δραματικά με τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε καθέναν που έχει μία κάμερα και μία σύνδεση στο διαδίκτυο, να δείξει πόσο βλάκας μπορεί να γίνει. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μερικά από τα πιο βλακώδη (και σίγουρα επικίνδυνα) stunt, που έστησαν «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» για να προκαλέσουν τη δημόσια προσοχή. Αν τα εξετάσετε με τη λογική, σίγουρα θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει όρια η ανθρώπινη βλακεία. Αν όμως αφήσετε το παλαιό συναίσθημα της παιδικότητας να κυριαρχήσει στο μυαλό σας, τότε ίσως σκάσει το χειλάκι σας από τον βλάκα, που έφαγε τα μούτρα του με τα απίθανα ακροβατικά, ή την κοπελιά που προσπάθησε να κατσαρώσει τα μαλλιά της με το multi…

 

 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts