40 χρόνια μετά η Jodie Foster μιλά για την 12χρονη πόρνη του Taxidriver

ξοδιε-2

«Ο Σκορτσέζε μου έλεγε κάτι σαν «ξεκούμπωσε την μπλούζα σου και… έσκαγε στα γέλια! Απλά δεν μπορούσε να με χειριστεί ως πόρνη…». Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός, Jodie Foster, μιλώντας στο Graham Norton Show κλήθηκε να θυμηθεί τα γυρίσματα του κορυφαίου φιλμ του Martin Scorsese ο Ταξιτζής, όπου έκανε μία πόρνη του δρόμου, την οποία ο Robert De Niro ήθελε να βάλει στον ίσιο δρόμο: «Ήμουν 12 χρονών και είχα ήδη κάνει περισσότερες ταινίες από όλους που συμμετείχαν στην ταινία. Όλοι ένιωθαν άβολα με τον χαρακτήρα μου. Κανείς δεν ήξερε πώς να με σκηνοθετήσει. Ο Σκορσέζε μου έλεγε να γίνω πιο σέξι και άρχιζε να γελάει. Έλεγε στον Deniro με χειριστεί. Και ξέρετε, ο De Νiro ήταν ακόμα πιο κλειστός άνθρωπος από ότι είναι σήμερα…»

Silence

Η Foster μίλησε στο αμερικάνικο σόου και για τη σχέση της με τον Anthony Hopkins: «Δεν του μίλησα ποτέ γιατί ήταν τόσο τρομακτικός. Την πρώτη ημέρα της «Σιωπής των Αμνών» έπρεπε απλά να διαβάσουμε τους διαλόγους μας. Αυτό ήταν. Τρόμαξα τόσο που δεν ήθελα να τον βλέπω, παρά μόνο στις σκηνές, όπου δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς. Φτάσαμε στο τέλος των γυρισμάτων και δεν είχαμε ανταλλάξει ούτε κουβέντα εκτός πλατό. Την τελευταία ημέρα ήρθε στο καμαρίνι μου και τότε, με δάκρυα στα μάτια, του είπα πόσο πολύ με τρόμαζε σαν άνθρωπος. Μου απάντησε: «Μα, εγώ ήμουν τρομοκρατημένος από σένα!»

Θέλετε να θυμηθείτε μία σκηνή από τον Ταξιτζή;

 

 

 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts