Μουσική για δολοφόνους, τέρατα και άλλα… b-movies

997803d9994adfb99b57cd92167a8f17

Ο σκηνοθέτης John Carpenter ισορροπούσε πάντα στην οριογραμμή που χωρίζει το Hollywood από τις ταινίες χαμηλού κόστους, τα περίφημα Β Μovies.

15174124-mmmainΤον γνωρίσαμε με το λιτό, αλλά εξαιρετικής σκληρότητας «Επίθεση στο σταθμό 13», έκανε ένα μεγάλο peak με το πρώτο “Halloween” (που είχε πραγματικό σασπένς και όχι απλά κομμένους λαιμούς), και μετά το… ξεφτίλισε στην προσπάθειά του να μπει στο Hollywood.

Δεν τα κατάφερε με το Hollywood, έχασε και τους παλιούς fan της «Ομίχλης», και του “Escape from New York” και τώρα, κοντά στα 70, γυρίζει κάτι χώρες σαν την Ελλάδα, και δίνει συναυλίες με τη μουσική από τις ταινίες του.

carpenter Όσοι πιστοί των θρίλερ της δεκαετίας του ’80 και του ’90 έχετε από 42 μέχρι 78 ευρώ να διαθέσετε, μπορείτε να πάτε στο «Piraeus 117 Academy» μόνο την Παρασκευή 27 Μαΐου, καθώς η συναυλία του Σαββάτου ακυρώθηκε λόγω «υποχρεώσεων του καλλιτέχνη».

Οι υπόλοιποι μπορείτε να θυμηθείτε τη μουσική του με αυτό το βιντεάκι. (Είναι κάπως παλαιομοδίτικα τα «σύνθια» αλλά μην ξεχνάτε και την εποχή που ηχογραφήθηκαν…)

 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts