Ο σκηνοθέτης John Carpenter ισορροπούσε πάντα στην οριογραμμή που χωρίζει το Hollywood από τις ταινίες χαμηλού κόστους, τα περίφημα Β Μovies.
Τον γνωρίσαμε με το λιτό, αλλά εξαιρετικής σκληρότητας «Επίθεση στο σταθμό 13», έκανε ένα μεγάλο peak με το πρώτο “Halloween” (που είχε πραγματικό σασπένς και όχι απλά κομμένους λαιμούς), και μετά το… ξεφτίλισε στην προσπάθειά του να μπει στο Hollywood.
Δεν τα κατάφερε με το Hollywood, έχασε και τους παλιούς fan της «Ομίχλης», και του “Escape from New York” και τώρα, κοντά στα 70, γυρίζει κάτι χώρες σαν την Ελλάδα, και δίνει συναυλίες με τη μουσική από τις ταινίες του.
Όσοι πιστοί των θρίλερ της δεκαετίας του ’80 και του ’90 έχετε από 42 μέχρι 78 ευρώ να διαθέσετε, μπορείτε να πάτε στο «Piraeus 117 Academy» μόνο την Παρασκευή 27 Μαΐου, καθώς η συναυλία του Σαββάτου ακυρώθηκε λόγω «υποχρεώσεων του καλλιτέχνη».
Οι υπόλοιποι μπορείτε να θυμηθείτε τη μουσική του με αυτό το βιντεάκι. (Είναι κάπως παλαιομοδίτικα τα «σύνθια» αλλά μην ξεχνάτε και την εποχή που ηχογραφήθηκαν…)

