Μία δενδρογαλιά στον κουβά μου

DSC_0020

του Γιάννη Γιαννακόπουλου

Πριν από 4 χρόνια σε μια δεξαμενή κοντά στην παλιά αποθήκη μου, βρέθηκε μια δενδρογαλιά. Για κάποιο διάστημα της έβαζα νερό και λίγο γάλα για να τρέφεται. Έκανα διάφορες προσπάθειες να την απεγκλωβίσω αλλά δεν τα κατάφερνα. Κάποια στιγμή, μετά από αρκετές μέρες, ενώ κατέβασα τον κουβά με το νερό, με έκπληξη είδα ότι το φίδι μπήκε μέσα. Τράβηξα τον κουβά με προσοχή και κατάφερα να την απεγκλωβίσω.

DSC_0009

Το φίδι τριγυρνούσε στην αποθήκη και με έκπληξη διαπίστωσα ότι όλα τα ποντίκια εξαφανίστηκαν. Είναι γνωστό ότι τα φίδια είναι οι καλύτεροι ποντικο-διώκτες. Ξετρυπώνουν τα ποντίκια όπου κι αν κρυφτούν.

DSC_0011

Από τότε και κάθε χρόνο τέτοια εποχή εμφανίζεται και… περιπολεί κανονικά σε όλο τον χώρο. Φυσικά με την παρουσία της οι ποντικοί εξαφανίζονται όλη τη θερινή περίοδο.

Όταν πλησιάζω την αποθήκη, η δενδρογαλιά κρύβεται ανάμεσα στις πέτρες και προφανώς ξαναβγαίνει όταν φεύγω.

DSC_0005

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από τότε που ήταν εγκλωβισμένη στη δεξαμενή. Τότε βρήκα την ευκαιρία και την απαθανάτισα… Ε, φίδι είναι, και όσο ακίνδυνο είναι το συγκεκριμένο είδος, δεν πλησιάζεται ούτε… ποζάρει εύκολα.

 

The following two tabs change content below.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος αγαπά τα ταξίδια και τη φύση. Οι φωτογραφίες του είναι 100% φυσικές, καθώς δεν πιστεύει στα προγράμματα επεξεργασίας παρά μόνο στα παιχνίδια του φωτός και στη μαγεία της στιγμής.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts