Ο νέος Harry Potter και το “Καταραμένο Παιδί”

harry

Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του Χάρρι Πόττερ θα αποκαλυφθεί απόψε, μετά από μήνες αναμονής. Ο “Χάρρι Πόττερ και το Καταραμένο παιδί” θα παρουσιαστεί μπροστά σε ένα ακροατήριο 1.500 θεατών, στο Palace Theatre του Λονδίνου.

Η Rowling ζήτησε από το κοινό να μην αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της ιστορίας μέσα από ένα μικρό βίντεο που ανέβασε στο twitter με τον τίτλο “Κρατήστε Τα Μυστικά”: “Ήσασταν καταπληκτικοί επί χρόνια στη διατήρηση των μυστικών του Χάρρι Πόττερ, ώστε να διατηρηθεί το ενδιαφέρον για τους επόμενους αναγνώστες. Γι ‘αυτό σας ζητώ, για μια ακόμη φορά, να κρατήσετε τα μυστικά και να αφήσει το κοινό να απολαύσει το “Καταραμένο Παιδί” με όλες τις εκπλήξεις που έχουμε δημιουργήσει στην ιστορία.”

Το θεατρικό έργο είναι η όγδοη ιστορία της σειράς και η πρώτη φορά που ένας Χάρρι Πόττερ ανεβαίνει στη σκηνή με την έγκριση της Rowling.

Το έργο θα ταξιδέψει τους φίλους του μικρού μάγου 19 έτη μετά το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της JK Rowling. Ξεκινά από τον επίλογο των “Κλήρων του Θανάτου”, όπου ο Χάρρι εργάζεται μανιωδώς στο “Υπουργείο Μαγείας” και ξετυλίγει τις περιπέτειες του γιού του του, Albus που καλείται να αντιμετωπίσει το βάρος της “οικογενειακής κληρονομιάς”. Στο έργο υπάρχουν κι άλλοι αγαπημένοι χαρακτήρες της σειράς, όπως η Ερμιόνη, ο Ρον Ουέσλι, η Ginny Potter και ο Draco Malfoy.

potter

Σε συνέντευξή της στον Observer, η Rowling μίλησε για την απογοήτευση της που μία “ομάδα ρατσιστών” αντέδρασε στην επιλογή της να δώσει το ρόλο της Ερμιόνης σε μαύρη ηθοποιό. Η συγγραφέας περιέγραψε την θεατρική παράσταση ως “κάτι που δεν έχει δει ποτέ πριν το κοινό!”.

Τα πρώτα 175.000 εισιτήρια της θεατρικής παράστασης πωλήθηκαν μέσα σε 24 ώρες από φίλους του Harry Potter σε όλον τον κόσμο, που θα μεταβούν στο Λονδίνο ειδικά για το έργο. Το σενάριο του θεατρικού έργου αναμένεται να μπει στην κορυφή των μπεστ-σέλερ, όταν δημοσιευτεί μετά την επίσημη έναρξη των παραστάσεων στις 30 Ιουλίου. Όσοι κατάφεραν να αποκτήσουν τα πρώτα εισιτήρια καλούνται να βρίσκονται στο θέατρο τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα για έλεγχο και να μη φέρουν μαζί τους συσκευές καταγραφής εικόνας και ήχου.

Το θεατρικό έργο, αν τελικά δεν ενδώσει η Rowling στις προτάσεις να το μεταφέρει στον κινηματογράφο, αναμένεται να παίζεται επί… δεκαετίες στο Λονδίνο (βλέπε Cats). Να θυμίσουμε ότι τα βιβλία του Χάρρι Πόττερ έχουν πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1997 και έχουν μεταφερθεί σε οκτώ κινηματογραφικές ταινίες.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts