Μαθητές του Αγρινίου ζωγράφισαν τον πόνο των προσφύγων

DSC_0192

του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

Με τον τίτλο “ΑΝΑΦΟΡΕΣ” δύο σχολεία του Αγρινίου παρουσίασαν έκθεση ζωγραφικής στην παλαιά Δημοτική Αγορά της Πόλης που έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

DSC_0210

7140

Ήταν μία συνεργασία του Μουσικού Σχολείου με το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Το θέμα της μετανάστευσης, που τόσο έντονα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, ευαισθητοποίησε τους νεαρούς μαθητές πού πήραν τα πινέλα και τα χρώματα και αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους για τους ξεριζωμένους ανθρώπους, που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να βρουν ασφάλεια και μία καλύτερη ζωή.

DSC_0191

7137

Αν μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, στην προκειμένη περίπτωση, οι εκατοντάδες εικόνες της έκθεσης αξίζουν εκατομμύρια λέξεις που όχι μόνο απλά αποτυπώνουν το μεγάλο πρόβλημα, αλλά εξωτερικεύουν την αγωνία και την ευαισθησία των νεαρών καλλιτεχνών.

7141

DSC_0218

DSC_0215

7138

Με υπομονή, μεράκι, συνεργασία και ταλέντο ο κόπος και η προσπάθεια ενός και πλέον εξαμήνου κατατέθηκε στο κοινό της πόλης και συγκίνησε μεμονωμένα άτομα αλλά και ομάδες που επισκέφτηκαν την έκθεση. Δείτε την έκθεση στο βίντεο που ακολουθεί.

 

The following two tabs change content below.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος αγαπά τα ταξίδια και τη φύση. Οι φωτογραφίες του είναι 100% φυσικές, καθώς δεν πιστεύει στα προγράμματα επεξεργασίας παρά μόνο στα παιχνίδια του φωτός και στη μαγεία της στιγμής.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts