του Γιάννη Γιαννακόπουλου.
Με τον τίτλο “ΑΝΑΦΟΡΕΣ” δύο σχολεία του Αγρινίου παρουσίασαν έκθεση ζωγραφικής στην παλαιά Δημοτική Αγορά της Πόλης που έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ήταν μία συνεργασία του Μουσικού Σχολείου με το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Το θέμα της μετανάστευσης, που τόσο έντονα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, ευαισθητοποίησε τους νεαρούς μαθητές πού πήραν τα πινέλα και τα χρώματα και αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους για τους ξεριζωμένους ανθρώπους, που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να βρουν ασφάλεια και μία καλύτερη ζωή.
Αν μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, στην προκειμένη περίπτωση, οι εκατοντάδες εικόνες της έκθεσης αξίζουν εκατομμύρια λέξεις που όχι μόνο απλά αποτυπώνουν το μεγάλο πρόβλημα, αλλά εξωτερικεύουν την αγωνία και την ευαισθησία των νεαρών καλλιτεχνών.
Με υπομονή, μεράκι, συνεργασία και ταλέντο ο κόπος και η προσπάθεια ενός και πλέον εξαμήνου κατατέθηκε στο κοινό της πόλης και συγκίνησε μεμονωμένα άτομα αλλά και ομάδες που επισκέφτηκαν την έκθεση. Δείτε την έκθεση στο βίντεο που ακολουθεί.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Latest posts by Γιάννης Γιαννακόπουλος (see all)
- Ω εποχές, ω παλάτια: το κτήριο της Ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη - January 10, 2021
- Ένα «Κτήμα» από το οποίο περνά η ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας - September 17, 2017
- Από τον Καρβασαρά στην Οδησσό με τις υπέροχες μουσικές της Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας - September 12, 2017