Ανήλικοι μετανάστες εκπορνεύονται στο Πεδίον του Άρεως για 5 ευρώ

bbc

Το πρόβλημα είναι γνωστό στους κατοίκους του κέντρου αλλά μάλλον έπρεπε να ασχοληθεί το BBC για να βγάλουμε τα κεφάλια μας από την τρύπα. Ως άλλες στρουθοκάμηλοι, είχαμε επιλέξει να κλείνουμε τα μάτια στο γεγονός ότι ανήλικοι μετανάστες αναγκάζονται μέρα μεσημέρι να εκπορνευτούν στο Πεδίον του Άρεως για να επιβιώσουν.

Πίσω από το άγαλμα του Κωνσταντίνου, στα παγκάκια του μεγάλου πάρκου, μεμονωμένα αγόρια, ταλαιπωρημένα και βρώμικα, περιμένουν τον «καλοντυμένο κύριο», που θα τους ζητήσει να πάνε πίσω από τους θάμνους και να του κάνουν την «εξυπηρέτηση».

Το Πεδίον του Άρεως είναι σπαρμένο από χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και  χαρτομάντιλα…

bbc-2

Τρία από τα αγόρια μίλησαν στον ρεπόρτερ του bbc. Είπαν για το πόσο ντροπιασμένα αισθάνονται. Αλλά είπαν και ότι η επόμενη επιλογή τους ήταν η αυτοκτονία. Δεν μπορούν να ζήσουν με άλλο τρόπο. Δεν μπορούν ακόμα και να επιστρέψουν στο Ιράν, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, χωρίς να τα έχουν «καταφέρει στην Ευρώπη». Θα ήταν οι “αποτυχημένοι¨της οικογένειας.

Παιδιά 15 χρονών ευχαριστούν τους «καλοντυμένους κυρίους», που τους δίνουν 5 ή 10 ευρώ για να επιβιώσουν. Έστω και αν πρέπει να τους κάνουν «εξυπηρετήσεις»…

Εμείς οι υπόλοιποι, τι κάνουμε;

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts