Μικρά χέρια, μεγάλα κέρδη: Καμπάνια εναντίον της παιδικής εργασίας στην καπνοβιομηχανία

children -lab

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί την κοινή γνώμη να πιέσει ώστε να απαγορευτεί η παιδική εργασία στη διεθνή καπνοβιομηχανία.

Χιλιάδες παιδιά στην Ινδονησία, αρκετά μικρότερα των 8 ετών, βρίσκονται στη βάση της αλυσίδας παραγωγής πολλών καπνοβιομηχανιών. Τα παιδιά αναγκάζονται να περνούν πολλές ώρες ανάμεσα σε τοξικά φυτοφάρμακα μέχρι τη συγκομιδή του καπνού, που παραδίδεται σε πολυεθνικές και ινδονησιακές εταιρείες.

Κάποιες καπνοβιομηχανίες έχουν κανόνες εναντίον της παιδικής εργασίας αλλά καμία δεν απαγορεύει να εργάζονται στις φυτείες παιδιά μικρότερα των 18 χρονών. Καμία δεν κάνει αρκετά ώστε να ξεριζώσει το πρόβλημα και να προστατεύσει τα παιδιά από τους κινδύνους που συνεπάγεται η εργασία ανάμεσα στα καπνά.

tobac%20children

Τα παιδιά πάσχουν από ναυτίες, εμετούς, πονοκεφάλους και ζαλάδες έχουν δηλαδή όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασης. Πολλά αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τοξικά φυτοφάρμακα, που σχετίζονται με την εμφάνιση προβλημάτων αναπαραγωγής, ακόμα και καρκίνου. Συχνά είναι ατυχήματα, όπως να κόβονται με αιχμηρά εργαλεία ή να παρουσιάζουν προβλήματα στη μέση τους, αφού πρέπει να επεξεργάζονται τα καπνά και να τα ανεβάζουν σε σκαλωσιές προκειμένου να στεγνώσουν, χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

Οι καπνοβιομηχανίες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δεσμευτούν ότι δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών, βάζοντάς τα να εργαστούν στην αλυσίδα παραγωγής τους. Δεν πρέπει να κερδίζουν σε βάρος των παιδιών.

Το παγκόσμιο αίτημα για απαγόρευση της παιδικής εργασίας στην καπνοβιομηχανία απευθύνεται προς τις πολυεθνικές εταιρίες:

Philip Morris International

British American Tobacco

Reynolds American

China National Tobacco

Imperial Tobacco Group

Japan Tobacco International

Alliance One International

Universal Corporation

Και τις Ινδονησιακές εταιρείες:

PT Djarum

PT Gudang Garam Tbk

PT Nojorono Tobacco International

PT. Wismilak Inti Makmur Tbk

Υπογράψτε, αν θέλετε στην καμπάνια του Human Rights Watch ΕΔΩ

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts