Οι Μικροί Ροβινσώνες της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων σε μια τριήμερη εξερεύνηση της Αθήνας

elepap-basiko

Πρεμιέρα με τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για τους «Μικρούς Ροβινσώνες», το πρόγραμμα που ταξιδεύει παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειες τους, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Επτά παιδιά, συνοδευόμενα από γονείς και θεραπευτές, θα φιλοξενηθούν από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου στην Αθήνα για να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που συνδυάζουν τη μάθηση, με την κοινωνικοποίηση και την αναψυχή.

Κατά την τριήμερη διαμονή τους, τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Αθήνας, θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης, θα παρακολουθήσουν προβολή στο Πλανητάριο και την παράσταση ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ, που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν.

_____________IKO _____

Η εμπειρία των παιδιών θα κορυφωθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Κυριακή 26/6 με ένα «κυνήγι θησαυρού» που κρύβει πολλές εκπλήξεις. Αγαπημένοι τους καλλιτέχνες, αθλητές και δημοσιογράφοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να τα συντροφεύσουν στην αναζήτηση του χαμένου θησαυρού.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 27/6, με την επίσκεψη στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου τα παιδιά θα προσφέρουν δώρα και παγωτά στα προσφυγόπουλα.

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες» σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Η «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.» δραστηριοποιείται στον προσβάσιμο τουρισμό με τη διαδικτυακή πύλη greece4all.eu. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες που έχουν παιδί με αναπηρία (κινητική, αισθητηριακή, αυτισμό κλπ.) ηλικίας 7-15 ετών, ενώ υλοποιείται και υποστηρίζεται από άρτια εκπαιδευμένα στελέχη (παιδαγωγοί, συνοδοί, ψυχοπαιδαγωγοί). Ο επόμενος κύκλος προγραμματίζεται για το προσεχές φθινόπωρο.

Οι δαπάνες συμμετοχής των παιδιών και των συνοδών τους (εισιτήρια, μεταφορές, διαμονή, διατροφή, δραστηριότητες) καλύπτονται από τους διοργανωτές, χάρη σε δωρεές και χορηγίες σημαντικών επιχειρήσεων και οργανισμών που στηρίζουν το Πρόγραμμα. Ανάμεσά τους οι Blue Star Ferries – ANEK Lines, η Interamerican, ο όμιλος ξενοδοχείων Airotel, ο όμιλος Σφακιανάκη, η ΕΑΣ Νάξου, ο Όμιλος Καστελόριζο, η αλυσίδα εστιατορίων «Το Γνήσιον», ο φορέας πιστοποίησης EQA, η συμβουλευτική εταιρεία Mentoring ΑΕ,   η Nestle Hellas, το Doctor’s Hospital και το Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν.

elepap-2

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts