του Βασίλη Παπαδόπουλου.
Πως τα φέρνει η μοίρα καμιά φορά…
Είναι λίγο πριν τα ξημερώματα της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016.Ο Ιρλανδός Ρόμπι Μπρέιντι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Ιταλίας, την χώρα του στους 16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και την παγκόσμια φίλαθλη κοινή γνώμη να τρίβει τα μάτια της από θαυμασμό για αυτό που κατάφερε το Ηνωμένο Βασίλειο. Τέσσερις ομάδες, ναι καλά διαβάσατε, τέσσερις ομάδες από την Μεγάλη Βρετανία στην φάση των ομίλων του Γιούρο! Και αν για την Αγγλία φαντάζει ως κάτι το φυσιολογικό, για όλες τις υπόλοιπες Εθνικές πρόκειται για την απόλυτη υπέρβαση. Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά…
ΑΓΓΛΙΑ
Η μητέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου παλεύει επί ματαίω όλα αυτά τα χρόνια να φέρει μια επιτυχία σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Το ότι έχει μείνει στην κατάκτηση του ΠΚ το 1966 τα λέει όλα. Με τον Ροι Χόγκσον στον πάγκο, δεν έπεισε και πολύ στην φάση των ομίλων. Της λείπει η μεγάλη προσωπικότητα. Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν είναι πια τέτοιος.
ΟΥΑΛΙΑ
Πρωτάρα στην διοργάνωση έχει κλέψει την παράσταση. Με τον μεγάλο σταρ της Ρεάλ Γκάρεθ Μπέιλ να την καθοδηγεί, και τον πρώην τεχνικό της Λάρισας Κρις Κόουλμαν, στον πάγκο, έχει όλες τις προδιαγραφές να φθάσει ακόμη πιο ψηλά.
Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Άλλη μια «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης χαίρει γενικής εκτίμησης από το σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων. Στα προκριματικά φιλοδώρησε την Εθνική μας ομάδα με 2 ήττες (3-1 και 2-0) και τώρα προκρίθηκε στην νοκ αουτ φάση, ως μια από τις καλύτερες τρίτες. Χωρίς τον ποδοσφαιριστή που θα αλλάξει μόνος του τις ισορροπίες, ο προπονητής Μάικλ Ο’ Νιλ βασίζεται στο σύνολο.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Αξιοπρεπέστατη παρουσία, προκρίθηκε με μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Είχε να νικήσει σε τελική φάση Γιούρο από το 1988. Αυτό τα λέει όλα.
Και αίφνης όλα αυτά από το βράδυ της Πέμπτης ανήκουν στο παρελθόν, καθώς όλος ο πλανήτης συζητά το BREXIT που αποφάσισαν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του δημοψηφίσματος. Τι γίνεται λοιπόν από τον Σεπτέμβριο και μετά στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ; Κανείς δεν είναι σε θέση να πει αυτή την στιγμή με βεβαιότητα καθώς τα αχαρτογράφητα νερά στα οποία μπαίνει ολόκληρη η Ευρώπη αφορούν και στο ποδόσφαιρο. Με λίγα λόγια και όπως διαμορφώνεται τώρα το τοπίο..
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ-ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Θεωρείται δεδομένο ότι το ποσό που θα πρέπει να επενδύσουν Αγγλικές ομάδες για να προσελκύσουν κάποιον αλλοδαπό παίκτη θα αυξηθεί, τουλάχιστον μέχρι να ισορροπήσει η Βρετανική οικονομία.
ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα ακόμη και από το οικονομικό. Ξένοι παίκτες που τώρα εργάζονταν ως κοινοτικοί, πλέον θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μπορούν να αγωνιστούν. Και το συγκεκριμένο θέμα δεν θα αφορά μόνο το ποδόσφαιρο αλλά το σύνολο των ομαδικών αθλημάτων.
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Και εδώ αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Ίσως όχι για την χρονιά 2016-2017 αλλά για την επόμενη. Μόνο φέτος, 5 δισεκατομμύρια λίρες θα έμπαιναν στα ταμεία της Αγγλικής λίγκας.
”Α ρε βρωμοτάρταρε (BREXIT)” όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Βασίλης Λογοθετίδης ”μας αναστάτωσες!”. Ενός κακού μύρια έπονται…


Latest posts by Βασίλης Παπαδόπουλος (see all)
- O θεός (της μπάλας) αγαπά τους υπομονετικούς - July 11, 2016
- Γαλλία – Γερμανία: Το «δολοφονικό» ματς του 1982 που έγραψε ιστορία - July 6, 2016
- Brexit και Euro: Αλλάζουν όλα στο βρετανικό ποδόσφαιρο ; - June 26, 2016