Falirofornia II: Το φεστιβάλ που ταρακούνησε τα νότια προάστια της Αθήνας

basic-b

της Χριστίνας Γιαννοπούλου.

Την ιδέα είχαν τέσσερις φίλοι από τα νότια προάστια: ένα μεγάλο πάρτι στην παραλία με δυνατή μουσική, συγκροτήματα από νέους για νέους και είσοδο ελεύθερη με μοναδική προϋπόθεση τη διάθεση να μοιραστείς όμορφες στιγμές με την παρέα σου. Η ιδέα “γέννησε” πέρσι το Falirofornia Festival, που φέτος έγινε ακόμα πιο ζωηρό και του χρόνου υπόσχεται να γίνει θεσμός. Τόπος, η παραλία του Φαλήρου, οικοδεσπότης ο Duke και οn stage μερικές από τις πιο hot bands του σήμερα: OGE, RadioAct, ArVA, Anastasios Rammos, Kaylynn, Wisdom, Rockweilers και Akis Panagiotidis.
Φίλες και φίλοι, καλωσορίσατε στο Falirofornia II !

faliro-4
Dimitra Tsigkakou Photography & Equinox photography
duke
photo: Evaggelia Bouhleli

«Το Falirofornia έχει την κουλτούρα των νοτίων προαστίων», λέει ο βασικός διοργανωτής Duke στο postmodern. «Έχουμε τη θάλασσα, έχουμε την παραλία και έχουμε αυτόν τον απίθανο κόσμο, που θέλει να βρεθεί μαζί και να διασκεδάσει με live μουσική. Εκεί μπαίνουμε εμείς. Συντονίζουμε συγκροτήματα, εγκαταστάσεις, βρίσκουμε χορηγούς και στήνουμε τα δύο stages για live και decks. Όλα δωρεάν για τον κόσμο των νοτίων προαστίων, αλλά και όποιον φίλο από όλη την Αθήνα θέλει να διασκεδάσει στην παραλία. Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που τίποτα δεν είναι δεδομένο, ένα δωρεάν φεστιβάλ μουσικής είναι μία ανάσα θετικής ενέργειας για όλους».

faliro-9
Dimitra Tsigkakou Photography & Equinox photography

Με την αρχή τις δύσης του ήλιου, οι πρώτες νότες ταρακούνησαν την παραλία του Παλαιού Φαλήρου το Σάββατο 2 Ιουλίου. Το κοινό, από early teens μέχρι 25 βάλε, ελαφρά μαυρισμένο από τα πρώτα μπάνια του καλοκαιριού, άρχισε να χορεύει και να βγάζει φωτογραφίες – άπειρες φωτογραφίες ! – μέχρι αργά τη νύχτα. Η διασκέδαση σήμερα θέλει να τη μοιράζεσαι. Με τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου αλλά και με τους ανθρώπους σου στο fb. Είναι καλοκαίρι του 2016. Όλα είναι on net !

faliro-5
Dimitra Tsigkakou Photography & Equinox photography
giannis
photo: Evaggelia Bouhleli

«Το Falirofornia θέλουμε να γίνει θεσμός», μας λέει ο Γιάννης Χατζηγεωργίου των RadioAct. «Είναι μία αφορμή για να μοιραζόμαστε ωραίες στιγμές με τον κόσμο. Οι RadioAct αγαπάνε τα live, την ζωντανή επαφή με τους ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν μουσική και να διασκεδάσουν». Τον ρωτήσαμε αν είναι αισιόδοξος με τα πράγματα, όπως εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα, και φάνηκε πολύ συνειδητοποιημένος: «Δεν πρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο, πρέπει να παλεύουμε για το καλύτερο. Εμείς θα καθορίσουμε το μέλλον μας γιατί εμείς είμαστε το μέλλον…».

faliro-6
Dimitra Tsigkakou Photography & Equinox photography

Δεν χρειάστηκαν πολλά για να περάσεις όμορφα στο Falirofornia. Τα συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, οι dj s το ίδιο, ο ήχος ήταν φροντισμένος, οι χορηγοί προμήθευαν με αναψυκτικά στους διψασμένους και τα vibes μουσικής, αμμουδιάς και θάλασσας συντονίστηκαν σε μία μοναδική διάθεση καλοκαιρινών διακοπών στο νότο της πόλης.

faliro-3
Dimitra Tsigkakou Photography & Equinox photography

Μέσω του Falirofornia δόθηκε βοήθεια στη Στέγη Θηλέων – Άγιος Αλέξανδρος, αφού ο κόσμος αντί για εισιτήριο προσέφερε τρόφιμα και απαραίτητα είδη για τη λειτουργία της Στέγης. Ραντεβού του χρόνου. Δεν πρέπει να το χάσετε !

falirofornia

 

 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts