Κιβωτός του Νώε: Η νέα Disneyland της συντηρητικής Αμερικής

ark-basik

Η συντηρητική στροφή μεγάλου μέρους των Αμερικανών στο τρίπτυχο «πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια», βρίσκει τον τέλειο συμβολισμό της στα εγκαίνια του νέου θεματικού πάρκου που κατασκευάστηκε το Κεντάκι και φιλοδοξεί να γίνει το αντίπαλο δέος της παραμυθένιας Disneyland. Πρόκειται για την «επαφή με την βιβλική Κιβωτό του Νώε», μία κατασκευή που κόστισε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια και φιλοδοξεί όχι απλά να βγάλει κέρδη από τους επισκέπτες, αλλά να παρουσιάσει τη βιβλική αφήγηση ως ιστορικό γεγονός με λογικοφανείς εξηγήσεις για το πώς χώρεσε όλη η πανίδα και χλωρίδα της γης μέσα στην κιβωτό. Οι εμπνευστές του Θεματικού Πάρκου επιμένουν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν από 6.000 χρόνια, όπως γράφει η Παλαιά Διαθήκη (κάτι που έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά όλες οι επιστήμες), και ότι ο Νώε είχε συμπεριλάβει στα ζώα του ακόμα και… δεινοσαύρους (μεγέθους όμως «μπονζάι», λόγω περιορισμένης χωρητικότητας).

ark-1

ark-3

Το εγχείρημα ανέλαβε η οργάνωση «Απαντήσεις στη Γένεση» η οποία υποστηρίζει ότι κατασκεύασε την Κιβωτό ακριβώς στις διαστάσεις που περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη: 137 μέτρα μήκος, 23 μέτρα ύψος και 14 μέτρα πλάτος. Και επειδή οι αμερικανοί δεν τα πάνε καλά με τους αριθμούς, λένε ότι η κατασκευή τους είναι όσο ενάμισι γήπεδο ποδοσφαίρου. «Ο λόγος που τη φτιάξαμε», λένε, «είναι για να έχει ο κόσμος ένα απτό σύμβολο της προστασίας από τους παγκόσμιους κινδύνους και από την επικράτηση της εκκοσμίκευσης».

Noah's_Ark_on_Mount_Ararat_by_Simon_de_Myle

Η προοδευτική Αμερική έχει αντιδράσει στο όλο εγχείρημα, κατηγορώντας την οργάνωση αλλά και τις αρχές του Κεντάκι, ότι δαπάνησαν ένα απίστευτο ποσό χρημάτων για να υποστηρίξουν αντι-επιστημονκές θέσεις και καταπάτησαν τον διαχωρισμό εκκλησίας και κρατικών χρηματοδοτήσεων, που ισχύει στις ΗΠΑ.

ark-animal-cages

noahs-ark

Η κιβωτός έχει 7 ορόφους από τους οποίους οι τέσσερις είναι επισκέψιμοι για το κοινό με εισιτήριο 40 δολάρια, διαθέτει ζωολογικό κήπο (έξω από την κατασκευή) και ειδικούς ξεναγούς που είναι πρόθυμοι να λύσουν όλες τις απορίες των σκεπτικιστών που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν ότι μία κατασκευή, έστω και τόσο μεγάλη, θα μπορούσε ποτέ να φιλοξενήσει όλα τα είδη του πλανήτη, να τα διατηρήσει εν αρμονία για πολλές μέρες και μετά αυτά να εποικήσουν τον πλανήτη…

 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts