Η αιμορροϊδεκτομή του Παύλου Πολάκη και το αντιαισθητικό πρόσωπο του ποπουλισμού

POLAKIS-11

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είναι κατά τη γνώμη μου, ό,τι πιο αντιαισθητικό έχει να επιδείξει η κυβέρνηση Τσίπρα. Θα μπορούσε να ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης του ΣΥΡΙΖΑ, αν διέθετε λίγο επικοινωνιακό χάρισμα ή θα μπορούσε να γινόταν Βαγγέλης Γιαννόπουλος, αν είχε μία χαριτωμένη γραφικότητα. Δεν δείχνει όμως να διαθέτει τίποτα περισσότερο από έναν κομματικό χουλιγκανισμό, από εκείνον που είχε κάνει κάποτε την Ελλάδα να μοιράζεται σε γαλάζια και πράσινα καφενεία.

του Δημήτρη Καλαντζή

Είναι τόσο παλαιός ο Παύλος Πολάκης, τόσο ξεπερασμένος, τόσο παράταιρος με το 2016, που απορώ πως νοήμονες άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να λέγονται αριστεροί, τον έχουν βάλει στη βιτρίνα τους.

Τι να… πρωτοθαυμάσεις σε αυτόν; Το κουμπούρι που βγάζει και πυροβολεί στον αέρα ως τσάμπα μάγκας; Το κάπνισμα μέσα στο υπουργείο και μπροστά στις κάμερες για να δώσει το μήνυμα ότι «εγώ δεν μασάω σε απαγορεύσεις»; Την άρνησή του να δώσει συνεντεύξεις γιατί δήθεν οι δημοσιογράφοι είναι όλοι παπαγαλάκια (ή μήπως γιατί θα αποκαλύψουν τη γύμνια του); Την εισβολή του στο ΚΕΛΠΝΟ για να αρπάξει τις λίστες με όσους θα προσλαμβάνονταν στην υγεία; Την επιδείνωση της κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία επί των ημερών του;

Ο Παύλος Πολάκης συμπεριφέρεται ως ένας ποπουλιστής πολιτικός της Λατινικής Αμερικής. Δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των πολλών. Είναι από εκείνους που επενδύουν πολιτικά μόνο στους σκληροπυρηνικούς ΟΠΑΔΟΥΣ της παράταξής του.

Κι επειδή δεν μπορεί να κάνει ομιλίες ή – πολύ περισσότερο – διάλογο, ανακάλυψε το facebook για ασφαλείς παρεμβάσεις με κορυφαία «κομματικο-πατριωτική» αυτή για την αιμορροϊδεκτομή στην Σαντορίνη.

Προσέξτε: ένας υπουργός που θεωρητικά έχει να αντιμετωπίσει όλη αυτήν την αθλιότητα που λέγεται «δημόσια υγεία», παρατάει το υπουργείο του και πηγαίνει στη Σαντορίνη για να σώσει έναν ασθενή από… τις αιμορροΐδες του και να δώσει «αποστομωτικό ράπισμα» στους άθλιους που τον υπονομεύουν (πως, ποιοι, γιατί, δεν λέει ποτέ – Γενικώς, αορίστως και… όποιος τσιμπήσει). Η ανάρτησή του (μαζί με τη φωτογραφία ως πειστήριο) είναι η εξής:

Το σημερινό χειρουργείο με γενική αναισθησία στο νοσοκομείο Σαντορίνης που κάναμε μαζί με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί (Αιμορροϊδεκτομή κατά LONGO σε ασθενή 24 ετών)
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ:
1) σε όλους τους προηγούμενους υπουργούς Υγείας που από το 2010 δεν άφηναν να ανοίξει το έτοιμο νοσοκομείο (Λοβερδο, Γεωργιάδη, Βορίδη) και 2)σε όλα τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της διαπλοκής που μετά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου από τον Αλέξη Τσίπρα έγραψαν και είπαν τόσες ψευτιές και βρωμιες για τη λειτουργία του προσπαθώντας να το υπονομεύσουν ευνοώντας και τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα.
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΝ ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ
Υ.Γ. η φωτογραφία από το χειρουργειο μετά την επέμβαση με όλους τους συναδέλφους που συνέβαλλαν

Οι καθαρές πράξεις ποιες είναι; Οι αιμορροϊδεκτομές; Γι αυτό έγινε υπουργός Υγείας ο κύριος Πολάκης; Για να πηγαίνει μία φορά το χρόνο σε ήσσονος σημασίας χειρουργεία;

Ποιο είναι το πραγματικό μήνυμα του Υπουργού πίσω από αυτήν την ανάρτηση;

Αν λειτουργεί το νοσοκομείο, μπράβο καλά κάνει, και σίγουρα θα το γνωρίζουν και θα το εκτιμούν οι κάτοικοι της Σαντορίνης. Δεν χρειάζεται να κάνει αιμορροϊδεκτομή ο υπουργός για να το μάθουν.

Αν ήθελε να μιλήσει για “παπαγαλάκια της διαπλοκής”, η επικαιρότητα προσφέρει πλήθος ευκαιριών για να δώσει μία συνέντευξη. Κανείς δεν θα του αρνιόταν (με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έδινε απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα για την υγεία – όχι μόνο να κάνει διάγγελμα για όσα θέλει).

Φοβάμαι ότι ο μόνος λόγος γι αυτήν την «παρέμβαση – παράσταση» είναι η βαθιά πίστη του συγκεκριμένου πολιτικού στελέχους ότι με την εγχείρηση θα περάσει στο πόπολο ότι είναι «δουλευταράς» και «μάγκας», που δεν «κωλώνει» σε τίποτα και, άμα λάχει, μπαίνει και σε ένα χειρουργείο να «ξεπετάξει» μία εγχειρισούλα…

Έχουμε όμως ακόμα ανάγκη από τέτοιους πολιτικούς;

Θέλουμε ανθρώπους που με το σόου προσπαθούν να καλύψουν τα προβλήματά μας;

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε Κουλούρηδες και Γιακουμάτους που γυρνούσαν στις λαϊκές δήθεν για να πατάξουν την αισχροκέρδεια;

Δεν μπουχτίσαμε πια από αυτό το εργάκι των ελαφρολαϊκών εντυπώσεων;

(Φαίνεται δυστυχώς πως όχι, αν κρίνουμε από τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση…)polakis-20

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts