Άννα Κορακάκη: Το “χρυσό” κορίτσι που πυροβολούσε στα νταμάρια

κορακακη-1

του Αιμίλιου Μπέση.

Η θέληση, το πείσμα και η σκληρή δουλειά μπορούν τελικά να ξεπεράσουν οποιοδήποτε προηγμένο σύστημα και χώρο προπόνησης και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τον θρίαμβο της Άννα Κορακάκη, που εάν και προπονείται σε κάτι παλιά νταμάρια της Δράμας, έγινε δύο φορές Ολυμπιονίκης, κερδίζοντας το χρυσό στα 25 μέτρα με πιστόλι και το χάλκινο στα 10 μέτρα με αεροβόλο στο Ρίο.

Το 20χρονο κορίτσι από τη Δράμα οπλοφορεί από… κούνιας, καθώς με τη σκοποβολή ασχολείται τόσο ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος, όσο και ο αδελφός της Διονύσης.

Το πάθος της οικογένειας Κορακάκη είναι τέτοιο που έφτιαξαν από μόνοι τους και με πρόχειρα υλικά το… προπονητήριό τους για τα 25 μέτρα, που είναι και το δυνατό σημείο της Άννας.

Το πείσμα της οικογένειας έφερε τα μετάλλια, το θέμα είναι πλέον εάν και η Πολιτεία θα φέρει αυτά που πρέπει στη Δράμα για να προπονείται απρόσκοπτα η Άννα και να φέρει κι άλλα μετάλλια στη χώρα.

Είναι προφανές πως μια ζωντανή πόλη όπως η Δράμα με μια ολυμπιονίκη στις τάξεις της θα μπορούσε να προσελκύσει και άλλα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα. Το παράδειγμα της Άννας μπορεί να γίνει φωτεινός φάρος για πολλά άλλα παιδιά και -γιατί όχι;- η αρχή μιας παράδοσης σκοπευτικών διακρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Άννα δεν έπεσε με αλεξίπτωτο στο παγκόσμιο σκοπευτικό στερέωμα. Μόλις στα 14 της ήρθε 8η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου, ενώ το 2011 κρέμασε στον λαιμό της το πρώτο της χρυσό μετάλλιο. Πριν από έξι χρόνια έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας σκοποβολής και το 2014 έδειξε τα… δόντια της στις αντιπάλους της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γρανάδας.

Ένα μεγάλο μπράβο από όλους μας !

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts