«Άννα Κορακάκη, θέλω μία χάρη από εσένα…»

KORAKAKI-2

της Ιωάννας Ρουπάκα.

Η Ελλάδα γιορτάζει τη νίκη της Άννας Κορακάκη, τη διάκριση ενός κοριτσιού που έφτασε στο στόχο του με μεγάλο αγώνα και μοναδικό στήριγμα (οικονομικό, προπονητικό, ψυχολογικό), την οικογένειά του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μας κάνουν υπερήφανους ελληνόπουλα που αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες.
Και δεν θα είναι η πρώτη φορά, εάν κάποιοι κύριοι, που έτρωγαν / τρώνε τη ζωή αυτών των παιδιών, σταθούν δίπλα τους, καμαρωτοί και χαμογελαστοί, για να πάρουν λίγη από τη λάμψη της επιτυχίας τους.
Ε λοιπόν, όχι! Δεν έχουν το δικαίωμα!
Άννα, θέλω μία χάρη από εσένα:
Μην επιτρέψεις σε κανένα από αυτά τα κοράκια να γλεντήσουν τα μετάλλιά σου.
Η νίκη είναι μόνο δική σου!
Απομόνωσε αυτούς, που το μόνο που έκαναν όλα τα χρόνια, ήταν να τρώνε αυτά που σου ανήκαν. Εκείνους που υπονόμευσαν τη γενιά σου και τα όνειρά της. Τους ανθρώπους που σε ανάγκασαν να «ματώσεις» μέχρι να ανέβεις στο ψηλότερο βάθρο.
Δεν έχουν θέση δίπλα σου !
Άννα, υποκλίνομαι στη δύναμή σου και στις θυσίες των γονιών σου.
Και εύχομαι αυτή τη δύναμη ψυχής, να τη δώσεις απλόχερα και αργότερα, όταν ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, μπεις στο στίβο της παιδείας.
Αυτός ο χώρος έχει ανάγκη από πεισματάρηδες αγωνιστές, σαν κι εσένα. Και είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσεις κι εκεί πολλά “μετάλλια”…
The following two tabs change content below.
Εργάζομαι 30 χρόνια στην εκπαίδευση, από τα οποία 15 στο Ειδικό Σχολείο Θήβας, όπου σήμερα υπηρετώ ως διευθύντρια. Από το 2011 έως το 2015 δίδαξα στο σχολείο των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα Θήβας. Είμαι αιρετό μέλος στο ΑΠΥΣΕΠΕ Στερεάς Ελλάδας. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη βιοκαλλιέργεια και τη μελισσοκομία.

Latest posts by Ιωάννα Ρουπάκα (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts