Οι ποδηλάτες του Αιόλου σκορπούν χαρά στις πόλεις

aiolian-1

Οι ποδηλάτες του Αιόλου είναι ένα διεθνές γεγονός τέχνης, όπου o καθένας μπορεί να μετατραπεί σε «φουσκωμένο γλυπτό» πάνω σε ποδήλατο, αλλάζοντας ευχάριστα το συνηθισμένο τοπίο της πόλης. Ο ποδηλάτης αισθάνεται σαν παιδί που παίζει με τον άνεμο, ενώ οι περαστικοί αντιδρούν με χαμόγελα, επιστρέφοντας την παιχνιδιάρικη διάθεση στους ποδηλάτες.

Η πρώτη παρουσίαση του Aeolian Ride έγινε το 2004 στο κάτω Μανχάταν από τη δημιουργό των κοστουμιών Jessica Findley, με σκοπό να αλλάξει η βαριά διάθεση που πλανιόταν ακόμα στην πόλη από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Η δημιουργός είχε πει τότε ότι ήθελε να βάλει στη θέση μίας τραυματικής και παράλογης πράξης βίας, μια χαρούμενη και φαινομενικά παράλογη πράξη τέχνης.

Την ονομασία στο event έδωσε η ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα ο «ταμίας των θεών», Αίολος, που κρατούσε τους ανέμους μέσα στον ασκό του και τους άφηνε μετά από εντολή του Δία.

Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 24 Aeolian Rides σε 20 διαφορετικές χώρες του κόσμου με τελευταία τη Φλωρεντία της Ιταλίας στις 24 Αυγούστου 2016.

AEOLIAN_FIbday_030

AEOLIAN_FIbday_089

Ο καθένας μπορεί να γίνει μέρος του σχεδίου και να φορέσει ένα από τα 75 φουσκωτά κοστούμια που συνθέτουν το δρώμενο. Τα πρωτότυπα σχέδια προβλέπουν λευκή αντιανεμική φούσκα από ανακυκλωμένα αλεξίπτωτα με κουκούλα και μανίκια, τα οποία εφαρμόζονται πάνω στο σώμα του ποδηλάτη,ο οποίος μπορεί να οδηγεί από αγωνιστικό μέχρι ποδήλατο αντίκα.

Το Aeolian Ride σκοπεύει στη μετάδοση της χαράς μέσα από τον άνθρωπο, τα ποδήλατα, ως τέλειες και απλές μηχανές, και τη φυσική ενέργεια του ανέμου. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν να παίζουν.

Μάθετε περισσότερα στον επίσημο ιστότοπο: Aeolian Ride

Δείτε το εντυπωσιακό νυχτερινό Aeolian Ride στο Los Angeles :

 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts