Μετά το burkini, έρχεται το facekini – Τι θα κάνατε, αγαπητοί Γάλλοι, με μία τέτοια εμφάνιση;

kini

Η απαγόρευση από πολλούς δήμους της Γαλλίας του ειδικού μαγιό για τις μουσουλμάνες, που καλύπτει ολόκληρο το σώμα και τα μαλλιά, του λεγόμενου burkini, ξεσήκωσε οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου απ’ όλον τον κόσμο, που θεωρούν απαράδεκτο να μη γίνονται σεβαστές οι προσωπικές επιλογές κάθε ανθρώπου, τη στιγμή που δεν επηρεάζουν τις ζωές των άλλων.

Για να υποστηρίξουν τον παραλογισμό της «ενδυματολογικής απαγόρευσης», θυμήθηκαν τη μόδα του «facekini» που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια στην Κίνα και συνεχίζει να είναι η επιλογή χιλιάδων γυναικών της αχανούς χώρας.

face-2

Το facekini δεν έχει θρησκευτικές αναφορές αλλά το επιλέγουν οι γυναίκες για να προστατεύσουν τα πρόσωπά τους από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και τις «ρυτίδες του ήλιου», αφού τα πρότυπα ομορφιάς στην Κίνα, θέλουν «πορσελάνινα» πρόσωπα, ωχρά και ανέκφραστα.

Το ερώτημα προς τις Γαλλικές αρχές, από τις οργανώσεις, είναι τι θα έκαναν, εάν μία πλούσια Κινέζα εμφανιζόταν στις Κάννες με facekini. Θα την έδιωχναν; Θα της έδιναν πρόστιμο; Κι αν στο σώμα, φόραγε αποκαλυπτικό μπικίνι, θα έκαναν τα στραβά μάτια για την κάλυψη του προσώπου;

face

Είναι προφανές ότι οι «ενδυματολογικές απαγορεύσεις» είναι παράλογες και αδιέξοδες.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts