Λευτέρης Θεοδώρου: Ο Ευρυτάνας λαϊκός ζωγράφος με τα τσαρούχια

7481

του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

Ο Λευτέρης Θεοδώρου γεννήθηκε το 1945 στη Γρανίτσα Ευρυτανίας, όπου και ζει, διατηρώντας ένας αξιόλογο «Μουσείο – Εργαστήρι». Γνήσιος λαϊκός ζωγράφος και ξυλογλύπτης, έχει παρουσιάσει τα έργα του σε μεγάλες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σπουδαίες κριτικές. Ήταν πολύ φίλος με τον Γιάννη Ρίτσο, τον Νικηφόρο Βρεττάκο, τον Ανδρέα Λεντάκη, τον Οδυσσέα Ελύτη και άλλους ανθρώπους του πνεύματος.

7496

7491

7492

Το 1968 έφυγε στη Γερμανία όπου και εργάστηκε σκληρά. Εκεί γνωρίστηκε με τον Παύλο Μπακογιάννη και άλλους Έλληνες της διασποράς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετά την δικτατορία, προτίμησε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γρανίτσα. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του αυτή έπαιξε η υπερβολική αγάπη στην γενέτειρά του και την Ευρυτανική φύση.

7482

7485

7475

Ζωγραφίζει, εκτός από όμορφα τοπία της περιοχής, καθημερινές σκηνές της αγροτικής ζωής και των τοπικών συνηθειών. Ο Λευτέρης φορά φουστανέλα και ζει ως ένας γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης.
Δείτε το βίντεο:

 

 

 

The following two tabs change content below.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος αγαπά τα ταξίδια και τη φύση. Οι φωτογραφίες του είναι 100% φυσικές, καθώς δεν πιστεύει στα προγράμματα επεξεργασίας παρά μόνο στα παιχνίδια του φωτός και στη μαγεία της στιγμής.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts