Η Ελένη Ανδρεάδη σώζει τον πλανήτη με την «εκδίκηση του Πουφ»

planitis

Συνέντευξη στην Αγγέλα Παπαθανασίου. 

Μετά την επιτυχία του βιβλίου Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, η Ελένη Ανδρεάδη επιστρέφει με τη νέα σειρά “Πράκτορες του Πλανήτη: Η εκδίκηση του Πουφ”. Με τη διασκεδαστική προσέγγιση που οδήγησε το πρώτο βιβλίο σε τρεις υποψηφιότητες βραβείων παιδικού βιβλίου, η συγγραφέας καλεί τους μικρούς αναγνώστες να γίνουν μυστικοί πράκτορες και να αναλάβουν δράση. Να συμμετάσχουν στην πλοκή, να λύσουν γρίφους χρησιμοποιώντας κινητά, καθρέφτες και ό,τι άλλο βάλει ο νους. Στόχος του αναγνώστη, να βρει τα τρία υπερόπλα ώστε να φέρει σε πέρας τη μυστική αποστολή που του έχει ανατεθεί. Έχει μονάχα 24 ώρες να σταματήσει τον τρομακτικό Πουφ (γνωστό και ως διοξείδιο του άνθρακα) πριν κάνει τον κόσμο καμίνι μέσω της κλιματικής αλλαγής! Απώτερος σκοπός, να αποκτήσουν οι μικροί αναγνώστες – πράκτορες περιβαλλοντική συνείδηση.

  • Συστήστε μας τους Πράκτορες του Πλανήτη. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και με ποιους τρόπους μπορούν να σώσουν τον κόσμο;

Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια επίλεκτη ομάδα παιδιών από όλο τον κόσμο που φέρει εις πέρας μυστικές αποστολές για να σώσει τον πλανήτη. Η επικεφαλής της Περιβαλλοντοπόλ, που τους στέλνει στις αποστολές αυτές, είναι η μυστηριώδης Δύναμη Δ. Ο Ωμέγα είναι ο νούμερο δύο στην υπηρεσία της Περιβαλλοντοπόλ και ο αφηγητής σε πολλά σημεία των βιβλίων. Οι Πράκτορες έχουν διάθεση για να σώσουν τον κόσμο, χιούμορ και ενέργεια. Μη φέρετε στο μυαλό σας Τζέιμς Μποντ τύπους. Είναι κανονικά παιδιά που ζουν ανάμεσα μας. Απλά δεν τα βάζουν κάτω και βασίζονται στην εφευρετικότητα και διάθεση τους για παιχνίδι!

  • Ποιοι είναι οι κυριότεροι εχθροί τους οποίους οι Πράκτορες του Πλανήτη καλούνται να κατατροπώσουν;

Οι εχθροί είναι άλλοι ανάλογα με την κάθε αποστολή. Στο τελευταίο μου βιβλίο, Πράκτορες του Πλανήτη: Η Εκδίκηση του Πουφ (εκδ. Μεταίχμιο), ο κύριος εχθρός είναι ο Πουφ και η Πιφ, γνωστοί και ως διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο, τα σημαντικότερα αέρια του θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Ο Πράκτορας-αναγνώστης πρέπει να βρει τρία υπερόπλα και να σώσει τον κόσμο σε 24 ώρες! Στο πρώτο βιβλίο, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, γνωρίσαμε και άλλους κακούς, όπως τον Βαμπίρη Ενέργεια και τα βαμπιράκια παιδιά του, που ρουφούν ενέργεια όταν την σπαταλάμε, τον Νεροβαμπίρη, αλλά και την οικογένεια Τεμπελχανά, που δεν σηκώνουν δάχτυλο για το κοινό καλό…

  • Μπορούν άραγε όλα τα παιδιά να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη;

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να γίνει Πράκτορας καθώς αυτός είναι και ο στόχος του βιβλίου. Απευθύνομαι στα παιδιά σε β’ πρόσωπο ως υποψήφιους πράκτορες που πρέπει να δεχτούν τη φοβερή, άκρως απόρρητη αποστολή του κάθε βιβλίου. Οι καθημερινές μας επιλογές ορίζουν το μέλλον μας. Αυτό θέλω να επικοινωνήσω στα παιδιά – ότι είμαστε όλοι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας σωτηρίας του πλανήτη.

  • Στο καινούριο σας βιβλίο, έχετε εντάξει στην πλοκή και τη νέα τεχνολογία. Τα παιδιά μπορούν να σκανάρουν με το κινητό και να βρουν επιπλέον πληροφορίες. Πόσο βοηθούν τα νέα μέσα στην προαγωγή της γνώσης και πόσο τη σαμποτάρουν;

Νομίζω ότι η σωστή χρήση βοηθάει την προαγωγή της γνώσης. Είναι πάντως μια λεπτή ισορροπία. Στο βιβλίο έχω χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ως επιπλέον στοιχεία που δεν σε βγάζουν από τον κόσμο του βιβλίου αλλά τον εμπλουτίζουν, όπως ακριβώς ένας ντετέκτιβ/πράκτορας θα έψαχνε σε διαφορετικά μέρη για στοιχεία.

  • Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Φαντάζομαι η δουλειά των Πρακτόρων δεν τελειώνει εδώ…

Θα ακολουθήσει επόμενο βιβλίο στη σειρά μέσα στο 2017, και φυσικά οι καθημερινές αποστολές συνεχίζονται και μέσω των δράσεων της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης Πράκτορες του Πλανήτη www.planetagents.org.

biblio

The following two tabs change content below.
Όλα άρχισαν τη δεκαετία του 90 όταν πήγα ως φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ για πρακτική στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Ακολούθησαν 20 χρόνια γεμάτα από τη χαρά του ρεπορτάζ, μπρος και πίσω από τα μικρόφωνα, γεμάτα νέες παραστάσεις, εμπειρίες, χαρές, αγωνίες και λύπες κοντά στο κοινό και κοντά σε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Επίσης υπήρξαν συνεργασίες με άλλα μέσα όπως το Mega, η ΕΡΤ και το Alter ενώ αυτην την περίοδο δουλεύω για τo economy365 gr.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts