του Γιάννη Γιαννακόπουλου.
Στην Άμφισσα υπάρχει μία ταβέρνα, που εκτός από πεντανόστιμα εδέσματα, προσφέρει πολύχρωμες αναμνήσεις του περασμένου αιώνα.
Η ταβέρνα ξεκίνησε σαν οινοπωλείο από την οικογένεια Φαρόπουλου για να μετεξελιχτεί σε εστιατόριο. Ο σημερινός ιδιοκτήτης Γιάννης Φαρόπουλος το 1979 άρχισε να συγκεντρώνει παλιές αφίσες και να τις εκθέτει στους τοίχους της ταβέρνας.
Μαζί με τις αφίσες, άρχισαν να παίρνουν θέση στους τοίχους και παλαιά αντικείμενα από την τοπική παράδοση, μετατρέποντας την ταβέρνα σε εκθεσιακό χώρο με κυρίαρχο το στοιχείο της μεταφοράς στο παρελθόν, μακρύτερο ή πιο κοντινό.
Η παλαιότερη αφίσα στο Οινοπωλείο Φαρόπουλου τυπώθηκε το 1923, ενώ κεντρική θέση έχουν οι αυθεντικές αφίσες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να διαφημίζει την μπύρα ΦΙΞ σε ηλικία 15 και 16 ετών.
Η ταβέρνα αποτελεί μέχρι σήμερα τον απαραίτητο σταθμό στον επισκέπτη της Άμφισσας. Δείτε το βίντεο:

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Latest posts by Γιάννης Γιαννακόπουλος (see all)
- Ω εποχές, ω παλάτια: το κτήριο της Ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη - January 10, 2021
- Ένα «Κτήμα» από το οποίο περνά η ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας - September 17, 2017
- Από τον Καρβασαρά στην Οδησσό με τις υπέροχες μουσικές της Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας - September 12, 2017