H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από την Αγγέλα Παπαθανασίου

politisti

της Αγγέλας Παπαθανασίου.

28η Οκτωβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο

Την 28η Οκτωβρίου, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».

Επίσης, το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από 8 έως 12 ετών να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

foivos4

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του σας θα βρεθούν στην κεντρική  σκηνή του Σταυρού του Νότου  το Σάββατο 29 Οκτωβρίου,  για μια βραδιά όπου θα κυριαρχήσουν πρόσωπα και μέρη που αιχμαλωτίστηκαν από τον τραγουδοποιό από το ’89 ως εδώ.

Από την Κική στην γκαρσόνα του Χάλια, από τον σκύλο Βαγγέλη ως τον Πατώκο, από τα τάγματα της Υβρεοπομπής μέχρι τον Γκάλη και το Κουνελάκι, γνωστοί και άγνωστοι ήρωες μιας πραγματικότητας που συνήθως δεν της ρίχνουμε δεύτερη ματιά, θα είναι εκεί πρωταγωνιστές και εκτεθειμένοι σε μια παράσταση -“Best of”, λίγο πριν έρθουν τα καλύτερα, αφού -είναι σε όλους γνωστό- τα καλύτερα πάντα έρχονται!

Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9226975
Ώρα έναρξης: 22:30

kostas-makedonas

O Κώστας Μακεδόνας στο Kremlino

Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με τη νέα τραγουδίστρια Μαίρη Δούτση και έξι μουσικούς, ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις με αφετηρία τη νέα μουσική σκηνή του Πειραιά “Κρεμλίνο”, για δύο διήμερα, 28 / 29 Οκτωβρίου και 4 / 5 Νοεμβρίου.

Kremlino: Καραίσκου 119, Πειραιάς

Τηλ. 210 410 0010

123

Ιστορίες ελευθερίας μέσα από έναν Κυριακατικο περίπατο στην Πλάκα!

Ετοιμαστείτε και οργανωθείτε για μια υπέροχη βόλτα στην Πλάκα. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί το Greek Cultural Institute  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας καλούν σε  έναν περίπατο στην Πλάκα που ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα μας ταξιδέψει σε ιστορίες ελευθερίας κάτω από την Ακρόπολη.

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα επισκεφθείτε την επίκαιρη έκθεση του Μουσείου με σπάνια ντοκουμέντα για τον πόλεμο του ’40  και στη συνέχεια θα περπατήσετε στην Πλάκα για να θυμηθείτε ιστορίες ελευθερίας που σημάδεψαν την ιστορική γειτονιά της Αθήνας.

Θα γνωρίσετε σημεία της πόλης που συνέβησαν σημαντικά γεγονότα, αλλά και σπίτια και δρόμους που αποτυπώθηκαν σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως στο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».

Πλη­ρο­φο­ρίες:
Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευ­νας & Διά­σω­σης Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341

6

 

Καλιφόρνια ντρίμιν του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις

Στη σημερινή κοινωνία της κατανάλωσης προκατασκευασμένων ονείρων, ο αναστοχασμός πάνω στην έννοια «ονειρεύομαι» είναι, όχι απλά χρήσιμος, αλλά ζωτικά απαραίτητος. Το εντυπωσιακά επίκαιρο Καλιφόρνια ντρίμιν που διαποτίζεται απ’ το ιδιαίτερα αιχμηρό χιούμορ του Βασίλη Κατσικονούρη έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κωμωδίας, αλλά όχι μόνο. Δύο κορίτσια και δύο αγόρια -ναυαγοί της ελπίδας – πιάνονται απ’ την πρώτη σανίδα ονείρου που θα βρουν μπροστά τους για να σωθούν. Οι τέσσερις νέοι παρασύρονται σε περιπέτειες που ενώ προκαλούν το γέλιο, αφήνουν ωστόσο μία πικρή επίγευση. Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Χαλκιά. Παίζουν οι: Γιάννης Ιωάννου, Μάγδα Κόρπη, Σεβίνα Μαραγκού, Γιώργος Σύρμας

Τετάρτη στις 19:00 και Κυριακή στις 21:00
Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις,
Ιάκχου 19, Γκάζι (Στάση μετρό Κεραμεικός), τηλ. 2103425170

2016 ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ

 

«Για μια ανάσα…» της Ζίνι Χάρις, στο θέατρο Διάνα με την Ελένη Ράντου

Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, με τον Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί  το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.

Έργο γροθιά στο στομάχι  η σύγχρονη αλληγορία της Χάρις, που  ανέβηκε το 2015 στο Royal court του Λονδίνου, άγγιξε με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο το ανυπεράσπιστο του σύγχρονου ανθρώπου μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή.

Μαζί με την Ελένη Ράντου παίζουν οι: Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρίς Ραντάνοφ και Γιώργος Ματζιάρης

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ
Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ.: 2103626596

aakash-rising-by-chris-nash-2

Το νέο ίνδαλμα της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής στο Παλλάς

Ο περίφημος Βρετανός χορευτής και χορογράφος Αακάς Οντέντρα  έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να παρουσιάσει -σε πανελλήνια πρώτη-στο Θέατρο Παλλάς, στις 5 και 6 Νοεμβρίου, την παράσταση Rising.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή δουλειά αποτελούμενη από τέσσερα μέρη, τη χορογραφία των οποίων υπογράφουν -εκτός από τον ίδιο- οι Akram Khan, Russell Maliphant και Sidi Larbi Cherkaoui, τρεις κορυφαίοι σύγχρονοι χορογράφοι, διάσημοι δημιουργοί αλλά και σολίστες οι ίδιοι, χορογράφοι και συμπρωταγωνιστές των μεγαλύτερων stars της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής, όπως η Συλβί Γκιγιέμ και η Ναταλία Οσίποβα.

The following two tabs change content below.
Όλα άρχισαν τη δεκαετία του 90 όταν πήγα ως φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ για πρακτική στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Ακολούθησαν 20 χρόνια γεμάτα από τη χαρά του ρεπορτάζ, μπρος και πίσω από τα μικρόφωνα, γεμάτα νέες παραστάσεις, εμπειρίες, χαρές, αγωνίες και λύπες κοντά στο κοινό και κοντά σε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Επίσης υπήρξαν συνεργασίες με άλλα μέσα όπως το Mega, η ΕΡΤ και το Alter ενώ αυτην την περίοδο δουλεύω για τo economy365 gr.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts