Κακοποίηση ανυπεράσπιστου ζώου από παλαιστή

zzzzzzzzzzzzzzzz

Ένας μεσήλικας άντρας, ντυμένος μόνο με μία πάνα, που κακοποιεί ένα ταλαίπωρο μοσχαράκι, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, ως φοβερά «χαριτωμένο» και «περίεργο» viral. Ο τίτλος είναι «ο τρικαλινός πρωταθλητής της πάλης (τάδε) σε μονομαχία με ταύρο», αλλά στην πραγματικότητα οι θεατές δεν βλέπουν τίποτα περισσότερο από την αγριότητα ενός άνδρα απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο μικρό ζώο. Ο άνδρας κάνει λαβές στο μοσχαράκι (και όχι βέβαια ταύρο), το γυρίζει ανάποδα, του βάζει τρικλοποδιές, το τραβάει από την ουρά και το σηκώνει στις πλάτες του με ύφος τουλάχιστον Ηρακλή μετά από πέντε άθλους, ενώ διάφοροι «πλακατζήδες» γύρω του, τον φωτογραφίζουν και τον συγχαίρουν για τη… μεγάλη του επιτυχία.

Όλος αυτός ο εμετός «ενδύεται» με τη δήθεν αναβίωση του μύθου του Κροτωνιάτης, «που είχε στεφανωθεί σε 6 Ολυμπιάδες, για την ρώμη και την μυϊκή του δύναμη, καθώς είχε σηκώσει στους ώμους του έναν ταύρο 4 ετών, ενώ κατανάλωνε 5 κιλά κρέας, άλλα τόσα σε ψωμί και έπινε σχεδόν 10 λίτρα κρασί σε κάθε του γεύμα».

Μάλιστα τοπικά site των Τρικάλων σημειώνουν ότι η αγριότητα, οργανώθηκε από καθηγητή Πανεπιστημίου ΤΕΦΑΑ που θέλει, λένε, να κάνει ντοκιμαντέρ για την ιστορία της πάλης!

Δεν μπορεί, σίγουρα μας ψεκάζουν…

Αν θεωρείται «αναβίωση» μίας πάλης άντρα με ταύρο, ο μεσήλικας άντρας με την πάνα και το μοσχαράκι, προφανώς ο εμπνευστής της αναβίωσης απευθύνεται σε κοινό κακόγουστων χιουμοριστικών βίντεο.

Αν ο κύριος καθηγητής θέλει να κάνει γενικά «αναβιώσεις» αρχαίων μύθων, γιατί να μη θυσιάσει και καμιά ντουζίνα νέους στον Μινώταυρο, μία Ιφιγένεια στην Αυλίδα, έναν Πάτροκλο στην Τροία ή και να μαγειρέψει μερικούς ανθρώπους στο τσουκάλι για να μας δείξει πως ήταν τα θυέστεια δείπνα;

Μήπως να σοβαρευτούμε σε αυτόν τον τόπο;

Και να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας, ως «φερετζέ» της δικιάς μας κακογουστιάς και παντελούς έλλειψης πρωτότυπης έμπνευσης;

Αν δεν το μπορούμε, τουλάχιστον ας σταματήσουμε να κακομεταχειριζόμαστε τα ζώα για τη δική μας τσάμπα «μαγκιά».

(Δεν αναδημοσιεύουμε το βίντεο – δεν συμβάλουμε ούτε έμμεσα στη διάδοση της κοκοποίησης)

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts