Η Πανσέληνος ντύθηκε νύφη στην Τριχωνίδα

7

του Γιάννη Γιαννακόπουλου. 

Από νωρίς  έφθασα σε ένα γνωστό μέρος της Τριχωνίδας όπου όταν έχει πανσέληνο, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, μαζεύεται πολύς κόσμος. Χθες όμως δεν υπήρχε υπήρχε ψυχή. Λίγο η υγρασία, λίγο το κρύο έδρασαν αποτρεπτικά.

Ολομόναχος λοιπόν πήρα το καφεδάκι μου και περίμενα. Η αραιή νέφωση δεν θα επέτρεπε να φανεί καθαρή η πανσέληνος.Όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Επρεπε να δώ αυτό το σπάνιο φαινόμενο.

Οταν φάνηκε η σελήνη, την φαντάστηκα σαν ντροπαλή νυφούλα που ήθελα να κρύψει το πρόσωπό της. Την άποψη αυτή τόνισε και το ντεκόρ από κάποια πέπλα που υπάρχουν στα δένδρα γνωστού παραλίμνιου κέντρου. Ετσι μου δόθηκε η ιδέα να παρουσιάσω την σελήνη κυριολεκτικά σαν νυφούλα.

Καλπάζουσα φαντασία, θα μου πείτε και υπέρμετρος ρομαντισμός. Θα απαντήσω και “τι άλλο απέμεινε στις μέρες που ζούμε;”

Η ομορφιά με παρέσυρε. Θυμήθηκα και τον γερμανό ρομαντικό ποιητή και συγγραφέα Φρίντριχ Σίλερ που διατύπωσε την άποψη ότι “η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” και να το αποτέλεσμα με τις φωτογραφίες…

2

1

3

4

5

The following two tabs change content below.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος αγαπά τα ταξίδια και τη φύση. Οι φωτογραφίες του είναι 100% φυσικές, καθώς δεν πιστεύει στα προγράμματα επεξεργασίας παρά μόνο στα παιχνίδια του φωτός και στη μαγεία της στιγμής.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts