Δεσμοί αλληλεγγύης από το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

noiazomai

της Τίνας Πανώριου. 

Σε 150 σχολεία όλης της Ελλάδας επεκτείνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός, με στόχο τη διαμόρφωση μίας κοινωνίας όπου το «εμείς» θα είναι σημαντικότερο από το «εγώ».

Το «Νοιάζομαι και Δρω» στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στο σχολείο ως μίας βασικής παραμέτρου στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. Μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μαθητές γίνονται πρωταγωνιστές ενεργειών αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα παρέχει υποστήριξη με υλικό που αποτελείται από:

  • Ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό, αποτελούμενο από 3 τεύχη για εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Ιστοσελίδα αφιερωμένη στο πρόγραμμα
  • Προτεινόμενες βιωματικές δράσεις, δραστηριότητες και θέματα συζήτησης και προβληματισμού για τους μαθητές, ώστε να βγουν από την τάξη και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη λύση προβλημάτων της κοινότητας και της κοινωνίας τους
  • Πλατφόρμα επικοινωνίας για την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών
  • Εκπαίδευση από εξειδικευμένους συνεργάτες τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.

Κατά την πιλοτική φάση υλοποίησης του προγράμματος το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, συμμετείχαν 321 εκπαιδευτικοί από 66 σχολεία σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι ενεργοποίησαν 5.498 μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ και Β’ Γυμνασίου, να αναλάβουν δράση στις τοπικές τους κοινότητες.

Η υλοποίηση του προγράμματος σε υπερδιπλάσιο αριθμό σχολείων σε όλη την χώρα φέτος έγινε δυνατή χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α Λασκαρίδη.

press-conference
Φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου την Τρίτη 28 Νοεμβρίου για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Νοιάζομαι και δρώ που ξεκινά την δεύτερη φάση υλοποίησης του .
The following two tabs change content below.
Τίνα Πανώριου Γεννήθηκε στην Ν Υόρκη και ζεί στο Π Ψυχικό. Τελείωσε την Σχολή Μωραίτη, και έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. Από το 1981 εργάζεται ως πολιτιστική συντάκτρια στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΒΔΟΜΗ και στα περιοδικά ΕΝΑ, ΚΑΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, PENTHOUSE. Έκανε αρχισυνταξία σε εκπομπές της ΕΤ1, καθώς και στο Κανάλι 5. Η τηλεταινία της «Το όνομά μου είναι Άσσαντ» διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας. Το1995-1996 έκανε, εκπομπή στον σταθμό SEVEN X, με τίτλο «Από στόμα σε στόμα». Στο ραδιόφωνο έχει δουλέψει στο ΚΑΝΑΛΙ 1 και στον ΣΚΑΙ. Από το 1993 έως τον Ιούνιο του 2013, εργαζόταν στην ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον ιστότοπο της ΕΡΤ, (πολιτιστικές συνεντεύξεις, κριτική τηλεόρασης, Βιβλίο). Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο του ΒΙΒΛΙΟΥ. Σήμερα συνεργάζεται με το DIASTIXO και το VAKXIKON.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts