Αντίο Maester Aemon – Πέθανε ο βρετανός ηθοποιός Peter Vaughan

maestro

O βρετανός ηθοποιός Peter Vaughan, αγαπητός στο ελληνικό κοινό από το ρόλο του Maester Aemon στο Game of Thrones πέθανε σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου σε ηλικία 93 χρονών. «Πέθανε ειρηνικά με την οικογένεια τριγύρω του» ανακοίνωσε η ατζέντης του Sally Long-Innes.

O Vaughan ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός τη δεκαετία του 1950 σε δεύτερους ρόλους στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και έγινε αγαπητός στο κοινό παρά τους συνήθως αυστηρούς χαρακτήρες που υποδυόταν, όπως τον μυστικό πράκτορα, τον βλοσυρό αστυνομικό ή τον αυταρχικό ηλικιωμένο.

Ο ίδιος είχε περιγράψει τον εαυτό του ως «καρατερίστα» που δεν είχε την εμφάνιση για να παίξει σε ρομαντικά έργα. «Όταν είσαι καρατερίστας, δεν χρειάζεται να περιμένεις την επόμενη σημαντική πρόταση για να πρωταγωνιστήσεις. Στην πραγματικότητα έχεις πάντοτε δουλειά», είχε πει παλαιότερα.

maestro-2

Το Game of Thrones τον έκανε διάσημο σε νεαρότερο κοινό, παρόλο που ήταν ήδη 86 χρονών όταν ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος της σειράς. «Ήμουν τόσο τυχερός με τους ρόλους», είχε πει τον περασμένο Νοέμβρη στο BBC. «Λένε ότι οι ηθοποιοί θα πρέπει κάποια στιγμή να αποσύρονται. Εγώ, στα 77 χρόνια που είμαι ηθοποιός δεν αποσύρθηκα ποτέ παρά μόνο όταν εγώ το θέλησα. Ήμουν τυχερός, πραγματικά τυχερός άνθρωπος».

Ο Peter Vaughan είχε παντρευτεί δύο φορές. Δεκάδες ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με συναισθηματικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts