Πως μπορεί να γίνει η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο

politstikoi-xoroi

«Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ., στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στόχος της ημερίδας είναι να ανοίξει η συζήτηση  για το πώς στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να αξιοποιηθούν από το Δημόσιο οι δομές του σύγχρονου πολιτισμού όπως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έτσι ώστε να αποτελέσουν βιώσιμες νησίδες που θα προσφέρουν στη ζωή της πόλης. Επίσης,  στο πλαίσιο της εκδήλωσης  θα ακουστούν απόψεις για το πώς  οργανισμοί όπως το Μέγαρο Μουσικής θα συνεχίσουν το έργο τους μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί. Οι ομιλητές θα εστιάσουν στο ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.  Είναι τελικά όλα θέμα οικονομικής διαχείρισης ή ιδεών, αξιοποίησης και ανάπτυξης του υπάρχοντος δυναμικού;

Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων Γρηγόρη Βαφειάδη. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ Γιάννη Παπαγεωργόπουλο  και τον γενικό διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού Μάριο Κωστάκη.

Θα μιλήσουν επίσης, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΜΜΑ Νίκος Θεοχαράκης, ο γενικός διευθυντής του ΚΠΙΣΝ Δημήτρης Πρωτοψάλτου, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Μύρων Μιχαηλίδης, ο διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Γιώργος Κυριακόπουλος, o πρόεδρος του Σωματείου Εκτελεστών Μουσικών Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής Μιχάλης Κολοκοτρώνης, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΒΕ Γιώργος Παρλαβάντζας και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων της ΚΟΑ Μιχάλης Ραμμός.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση στην οποία θα πάρουν μέρος ο επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ Βασίλης Βλασταράς, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης, ο λυρικός καλλιτέχνης Βαγγέλης Χατζησίμος, o εκπρόσωπος της ΠΟΘΑ Κώστας Κεχαγιόγλου, o αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας Βασίλης Χαλικιάς  και  ο διευθυντής της ΛΑΒΡΥΣ ΕΠΕ Γιώργος Μουστάκας.  Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κορίνα Θεοδωρακάκη.

Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς & Νήσων:  T: 210 3832080|| email: eniaiosyppo@culture.gr

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, Ώρα έναρξης 10 π.μ.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts