Ο χορός των pixels από τη φωτογράφο Κάλλη Μπέλλου

pixels

της Ελευθερίας Βοναπάρτη.

Η φωτογραφία για την Κάλλη Μπέλλου δεν είναι χόμπι αλλά αγάπη χωρίς όρια, πολύχρωμα και ασπρόμαυρα όνειρα, υψηλή αισθητική και πεδίο εφαρμογής μίας ανήσυχης φαντασίας.

Γεννήθηκε στο Βέλγιο, είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος και πειραματίζεται διαρκώς πάνω στον συνδυασμό της κλασσικής απεικόνισης προσώπων και τοπίων με το σχεδιασμό μίας φανταστικής πραγματικότητας.

FLYINGDREAMSBYKALLIBELLOUPHOTOGRAPHY
FLYINGDREAMSBYKALLIBELLOUPHOTOGRAPHY
  • Πείτε μας λίγα λόγια για το ξεκίνημα σας στην φωτογραφία;

Ξεκίνησα με τη φωτογραφία δρόμου και τα ταξιδιωτικά στιγμιότυπα. Τα τελευταία χρόνια πειραματίστηκα λίγο με το γυμνό και με το πορτραίτο.  Βρήκα και τα δύο συναρπαστικά.

  • Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τεχνολογία του photoshop;

Από το τέλος του 2005 μπήκα στο παιχνίδι των pixels.  Το photoshop έγινε το εργαλείο με το οποίο δημιουργώ τον προσωπικό μου κόσμο.  Όλα τα έργα είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας από φωτογραφίες που έχω τραβήξει η ίδια.

DANCINGCOLORSBYKALLIBELLOUPHOTOGRAPHY
DANCINGCOLORSBYKALLIBELLOUPHOTOGRAPHY
MY SECRET WORLD
MY SECRET WORLD
  • Από που αντλείται την έμπνευση σας;

Εμπνέομαι κυρίως από τη φύση όπως τα λουλούδια και τη θάλασσα.  Φυσικά δεν λείπουν και τα αντικείμενα, τα οποία καταλήγουν σε κάτι που δεν μπορώ να ερμηνεύσω.  Για μένα είναι ένας φανταστικός κόσμος.

Εμπνέομαι επίσης από την Αρχαία Ελλάδα.  Εδώ υπάρχει μία διαφορετική συνομιλία, όπως στη σειρά «Ο Έρωτας είναι Μπλε» την οποία ελπίζω να εκθέσω σύντομα.  Που; Μα σε όλο τον πλανήτη φυσικά!  Να γίνει ο κόσμος μπλε, όπως η θάλασσα και ο ουρανός μας!

SPRINGONMESKALINEBYKALLIBELLOU
SPRINGONMESKALINEBYKALLIBELLOU
ARABICINSPIRATIONBYKALLIBELLOUPHOTOGRAPHY
ARABICINSPIRATIONBYKALLIBELLOUPHOTOGRAPHY
  • Έχετε εκθέσει κάποια από τα επεξεργασμένα έργα σας;

Η μόνη σειρά που έχει εκτεθεί από τα επεξεργασμένα έργα μέχρι σήμερα είναι το «Κυκλαδικό Μυστήριο».  Η σειρά αποτελείται από τριάντα έργα τα οποία δημιούργησα από φωτογραφίες Κυκλαδικών Ειδωλίων.  Οι λήψεις έγιναν στο  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.  Έντεκα έργα παρουσιάστηκαν το 2014 στη Σαντορίνη.

  • Πείτε μας για τα έργα σας στο Ιδρύμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Εδώ και λίγους μήνες τρία έργα από τη σειρά «Κυκλαδικό Μυστήριο», όπως και από τις σειρές «Μυστικός Κόσμος» και «Άβυσσος» βρίσκονται στο πωλητήριο τους Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.  Μια συνεργασία που με χαροποίησε ιδιαίτερα και εύχομαι να είναι μόνο η αρχή!

CYCLADIC MYSTERY BY KALLI BELLOU
CYCLADIC MYSTERY BY KALLI BELLOU

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα της στο facebook και να επικοινωνήσετε μαζί της στο email: kalli@kallistigmi.gr. 

The following two tabs change content below.
Ovalme Σας καλωσορίζουμε στο Ovalme το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και δημιουργίας. Το Ovalme γεννήθηκε από την ανάγκη μας να παρουσιάσουμε ξεχωριστά και πρωτότυπα έργα γνωστών και όχι μόνο, καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε ως μια καλλιτεχνική πλατφόρμα που εκτείνει το αόρατο διαδικτυακό νήμα της παντού στη γη συνδέοντας ιδέες και παραστάσεις από διαφορετικές φυλές και κόσμους. Η γερμένη ελιά από τον αέρα στο τοπίο της Κρήτης βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με το παγωμένο τοπίο της Ισλανδίας. Ο πολύβουος δρόμος της Νέας Υόρκης συναντά τα μισογκρεμισμένα σπίτια σε δρομάκι της Κύπρου. Η χαρτογλυπτική της Κορεάτισας με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης της έχει την ίδια τεχνική με την Γαλλίδα που έχει συνεργαστεί με τα πιο διάσημα brandnames. Εν ολίγοις, η τέχνη ρέει, κινείται, υπάρχει και εμείς είμαστε εδώ για να σας την παρουσιάζουμε. Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, μόδα, πρωτότυπες κατασκευές είναι ο κόσμος μας. Σε αυτό το ταξίδι σας καλούμε να μας ακολουθήσετε και να απολαύσετε μέσα από συνεντεύξεις και παρουσιάσεις τα καλλιτεχνικά μονοπάτια ιδεών και χρωμάτων. Την ομάδα του OVALME απαρτίζουν οι Ελευθερία Βοναπάρτη, Γκρέτελ Αθανασίου και Διονυσία Οικονόμου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts