«Η Αρχή χωρίς το τέλος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

kako

της Μαρίας Παύλου.

Μουσικο-θεατρικές παραστάσεις που ξεφεύγουν από την καθιερωμένη τυπολογία της επιθεώρησης ή του μιούζικαλ, ανεβαίνουν όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό στις αθηναϊκές σκηνές. Ηθοποιοί «παντρεύονται» με μουσικούς και παρουσιάζουν ιδιαίτερα ελκυστικές προτάσεις για ανθρώπους που αναζητούν πρωτότυπη ψυχαγωγία.

Σύμφωνα με τον μουσικό Νίκο Παπαδογιώργο, είναι η κρίση που γεννά αυτές τις καινούργιες ιδέες: «Στη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, η ανάγκη των καλλιτεχνών να συσπειρωθούν έγινε μεγαλύτερη. Κι έτσι καλλιτέχνες που υπηρετούν διαφορετικά είδη τέχνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν να μιλάνε στον κόσμο. Το θέατρο κι η μουσική ανέκαθεν είχαν συγγενικούς δεσμούς. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να απολαύσει ταυτόχρονα μουσική και θέατρο αλλά και στο γεγονός ότι η μουσική έχει μια καταλυτική δύναμη πάνω στον θεατή και τον βοηθάει να εισαχθεί στον μύθο ευκολότερα, ακόμα και να αφομοιώσει δύσκολα νοήματα της θεατρικής δράσης».

Μία τέτοια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση είναι και  «Η αρχή χωρίς το τέλος», που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00, στην κεντρική αίθουσα «Θέατρο» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, στον Ταύρο.

Ο καμβάς: Ένας νέος ηθοποιός καλείται να ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία παράσταση. Γεμάτος όνειρα, αυτοπεποίθηση αλλά και αρκετά αμήχανος, έρχεται αντιμέτωπος με έναν τολμηρό σκηνοθέτη που του ζητά να… αυτοσχεδιάσει. Κάπως έτσι αρχίζει ένα ταξίδι τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους θεατές με την υποκριτική να μπλέκει  μαζί με την μουσική σε ένα πολύχρωμο σύνολο.

Η μουσικοθεατρική παράσταση είχε αφετηρία την εσωτερική αναζήτηση των Γιώργου Καλαντζή, Χρήστου Βασιλείου και Νίκου Παπαδογιώργου που εμφύσησαν την απορία τους στον Αντώνη Παππά κι εκείνος εμπνεύστηκε την ιστορία, ζωγράφισε το τοπίο και έσπειρε τον λόγο για τον Μάριο Πλιάτσικα και την Ανδρονίκη Αβδελιώτη. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην ονειρική διάθεση του έργου έχουν τα πρωτότυπα τραγούδια του Νίκου Παπαδογιώργου.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι:

Μάριος Πλιάτσικας & Ανδρονίκη Αβδελιώτη

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι:

Σοφία Αβραμίδου, Ηλίας Βαμβακούσης, Ευτυχία Μητρίτσα

Παίζουν οι μουσικοί:

Βιόλα: Μιχάλης Καταχανάς

Τρομπέτα, φλικόρνο: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας

Τύμπανα: Δημήτρης Λειβαδιώτης

Πιάνο: Νίκος Παπαδογιώργος

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι:

Γιώργος Γκώνιας, Ανθή Μητροπέτρου, Βαγγέλης Κάσσος

Ζωή Γαντέ, Μαριλένα Καββαδά, Αριάδνη Λαδά

Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Καπογιάννης

Φωτογραφίες backgound και θεματικές: Άκης Χρήστου

Παραγωγή: Νίκος Παπαδογιώργος

The following two tabs change content below.

Μαρία Παύλου

Δημοσιογράφος, χειροτέχνης, μαμά. Αποφάσισα πως θα γίνω δημοσιογράφος στα 12 μου και το έκανα πράξη αμέσως μόλις τελείωσα το σχολείο. Γεννήθηκα το 1971 και δουλεύω από το 1990 έχοντας “εκτεθεί” με κάθε τρόπο.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts