Κάποιες φορές χρειάζεται μία θέση με παράθυρο σε αεροπλάνο για να συνειδητοποιήσεις την ασημαντότητα αυτών των μικρών υπάρξεων που κάτω σου βγαίνουν από τα σπιτάκια τους, μετακινούνται με αυτοκίνητα, κάνουν αγροτικές δουλειές ή απλώς περπατάνε, κι άλλες χρειάζεται απλά να σηκώσεις το βλέμμα σου ψηλά για να δεις ότι η ανθρώπινη ζωή μπορεί να εγκιβωτιστεί σε μικρά ή μεγαλύτερα διαμερίσματα τεράστιων ουρανοξυστών.
O Yik Keat Lee γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη και από την ηλικία των 16 χρονών άρχισε την προσπάθεια να συλλάβει με το φωτογραφικό φακό του κινητού του τηλεφώνου τους τεράστιους όγκους που κάποιοι αποκαλούν σπίτια στην Ασία.
Ολόκληρα χωριά ορθώνονται το ένα δίπλα στο άλλο, μικρές πολιτείες, κάποιες υπερσύγχρονες και φαντασμαγορικές και άλλες λαβωμένες από τον χρόνο και την παρακμή.
Στα 21 του χρόνια σήμερα, ο Lee ταξιδεύει κάθε χρόνο τρείς έως τέσσερις φορές για να απαθανατίσει αυτούς τους απίστευτους όγκους από μπετόν, σίδερο και γυαλί στην Ασία. Του αρέσουν ιδιαίτερα η Μπανγκόκ και το Χονγκ Κονγκ, επειδή είναι δύο από τα σπάνια μέρη του κόσμου όπου η νεωτερικότητα και η παράδοση συνυπάρχουν. Κάποιες φορές συγκρούονται και άλλοτε δείχνουν ως ένα ζωντανό μουσείο των μεταμορφώσεων του αστικού τοπίου. Οι καλύτερες ιστορίες, λέει, βρίσκονται στις αντιφάσεις αυτής της μεταμόρφωσης.
Απολαύστε μερικές από τις φωτογραφίες του Yik Keat Lee και αναλογιστείτε για λίγο τη ζωή σας μέσα σε ένα διαμέρισμα αυτών των συντριπτικών όγκων.







Ακολουθήστε τον Yik Keat Lee στο Instagram

