ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

snow

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Γεννήθηκα μια Τρίτη του Φεβρουαρίου. Χιονισμένη! Από τότε, η μητέρα μου επαναλαμβάνει ότι το χιόνι είναι ευτυχία. Πολλά χρόνια μετά, Τρίτη πάλι, με χιόνι πολύ, αποφάσισα να ενώσω δύο αγάπες σε μία. Το χιόνι έφερνε την ευτυχία…

Σήμερα, όλη μέρα παρατηρώ το χιόνι που αδιάκοπα πέφτει στη μικρή μου πόλη. Και δε νιώθω ευτυχία. Νιώθω, όμως, μια παράξενη ηρεμία. Το λευκό φως του χιονιού επιδρά περίεργα πάνω μου. Γαληνεύει, φωτίζει, καθαίρει τα πάντα. Η σιωπή του ηχεί βελούδινα.

Δε μου έφερε το χιόνι την ευτυχία. Μου έφερε στιγμές έρωτα, που σε κάνουν να νιώθεις άτρωτος και αθάνατος. Μου χάρισε λεπτά ησυχίας και περισυλλογής και ώρες μοναχικές. Μου έκανε παρέα. Μου έδειξε και το αγνό χαμόγελο του μικρού μου ανιψιού, όση ώρα έφτιαχνε τον μικρό του χιονάνθρωπο με τα φούξια (!) χέρια.

Όσο βραδιάζει και τα φώτα παίζουν με τις χιονόψιχες (θυμάσαι πόσο σου άρεσε η λέξη αυτή; Σχεδόν φιλοσοφική, είχες πει) κοιτάζω από το παράθυρο αφηρημένη… Και σκέφτομαι πόσο σου άρεσε να παίζεις σαν παιδί  χιονιές! Εγώ, πάλι, φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω, μήπως σωριαστώ άκομψα. Νομίζω, τελικά, ότι το θαυμάζω και το φοβάμαι, συνάμα. Προτιμώ να το κοιτάζω έτσι, αγνό και απάτητο, να σκεπάζει όλες τις σκοτεινές μας σκέψεις και αλήθειες. Να σταματά για λίγο τις δραστηριότητές μας και να σιωπούμε. Να μας θυμίζει την αλήθεια της φύσης.

Το χιόνι είναι ευτυχία… Μόνο όταν είσαι ήδη ευτυχισμένος. Και τότε, η λευκότητά του συμπίπτει με την αγνότητα της αγάπης.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts