Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα – Ημέρα Σαββόπουλου

savvopoulos

της Τίνας Πανώριου. 

Η Feelgood Records και τα Public προσκαλούν την Τρίτη 24 Ιανουρίου στις 21.00 στην “Ημέρα Σαββόπουλου” με αφορμή την κυκλοφορία του διπλού CD & DVD “Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα…”

Στην σειρά εκδηλώσεων “Το Τρίτο Πρόσωπο” ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης υποδέχονται τον Διονύση Σαββόπουλου σε μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης. Άγνωστες ιστορίες, εκμυστηρεύσεις, προσωπικές απόψεις μιας διαχρονικής προσωπικότητας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα βρίσκεται στο χώρο από τις 20.30 και θα υπογράφει cd.

To “Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα” είναι η ηχητική και οπτική καταγραφή της συνάντησης του Διονύση Σαββόπουλου με την Ελένη Βιτάλη στο Κύτταρο την Τετάρτη 23 Μαρτίου και την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και κυκλοφορεί σε διπλό cd και στην Deluxe έκδοση μαζί με 2dvd.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε δηλώσει τότε:

«Είχαμε πρωτοσυναντηθεί στο Κύτταρο, τον Δεκέμβρη του 1972 και βέβαια σε μιαν άλλη ηλικία. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ξέρετε, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το πράγμα να μοιάζει λίγο μνημόσυνο, εκτός αν βρούμε την σημασία που είχε κάποτε εκείνο, στο τώρα. Τότε δεν είναι μνημόσυνο, είναι γιορτή. Δεν ήρθαμε στο Κύτταρο από νοσταλγία. Ήρθαμε για να ζήσουμε και να υπογραμμίσουμε το κοινό αίσθημα εκείνης της εποχής, που σήμερα μας λείπει φριχτά. Το κοινό αίσθημα, όχι πια ως κέφι μιας παρέας, αλλά σαν επείγουσα ανάγκη για επιβίωση, τόσο δική μας όσο και του τόπου μας. Γιορτή για πάντα παίδες! Ζωή για πάντα! Και καλή ακρόαση».

Public Συντάγματος (στον χώρο του Public café)
Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα
Ωρα έναρξης συζήτησης: 21.00

The following two tabs change content below.
Τίνα Πανώριου Γεννήθηκε στην Ν Υόρκη και ζεί στο Π Ψυχικό. Τελείωσε την Σχολή Μωραίτη, και έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. Από το 1981 εργάζεται ως πολιτιστική συντάκτρια στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΒΔΟΜΗ και στα περιοδικά ΕΝΑ, ΚΑΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, PENTHOUSE. Έκανε αρχισυνταξία σε εκπομπές της ΕΤ1, καθώς και στο Κανάλι 5. Η τηλεταινία της «Το όνομά μου είναι Άσσαντ» διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας. Το1995-1996 έκανε, εκπομπή στον σταθμό SEVEN X, με τίτλο «Από στόμα σε στόμα». Στο ραδιόφωνο έχει δουλέψει στο ΚΑΝΑΛΙ 1 και στον ΣΚΑΙ. Από το 1993 έως τον Ιούνιο του 2013, εργαζόταν στην ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον ιστότοπο της ΕΡΤ, (πολιτιστικές συνεντεύξεις, κριτική τηλεόρασης, Βιβλίο). Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο του ΒΙΒΛΙΟΥ. Σήμερα συνεργάζεται με το DIASTIXO και το VAKXIKON.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts