ΠΟΙΗΤΗΣ ΗΘΟΥΣ

spyros evaggel

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Το ύψος του Δασκάλου το μετράς στο ήθος και τη διανόησή του. Στο σεβασμό και την εκτίμηση ανθρώπων αξιόλογων. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος συγκέντρωνε στο πρόσωπό του πλείστες αρετές. Και βίωσε με αξιοπρέπεια τις τραγωδίες της ζωής του.

Εγώ θα σταθώ ταπεινά στη ζεστή χειραψία, στο γλυκό χαμόγελο και στο πατρικό βλέμμα του, όταν τον συνάντησα στην παράσταση που σκηνοθέτησε, ‘Ο έμπορος της Βενετίας’ του William Shakespeare, στο θέατρο Ακροπόλ, πριν λίγα χρόνια. Καθόταν στην τελευταία σειρά της κατάμεστης , πλατείας, όπως και ‘γω, οπότε, θαρραλέα τον πλησίασα για να τον συγχαρώ και να του μιλήσω. Τρισευτυχισμένη για την απρόσμενη αυτή συνάντηση, τηλεφώνησα, θυμάμαι, στους γονείς μου για να τους το ανακοινώσω.

Για όσους αγαπούν και μελετούν το θέατρο, η πορεία του είναι άξια θαυμασμού και μελέτης. Το ‘Αμφιθέατρό’  του, σηματοδότησε μια άλλη οπτική στην ανάγνωση των θεατρικών έργων… Η εξαιρετική ηθοποιός, μούσα και σύζυγός του Λήδα Τασοπούλου, έτερος πυλώνας του ‘Αμφιθεάτρου’, έφυγε νωρίς. Όταν διάβασα το βιβλίο- λεύκωμα- αφιέρωμα που έγραψε για κείνη (‘ Λήδα Τασοπούλου. Προς ύστατον φως…’), το σκεφτόμουν για μέρες..με αγάπη και συγκίνηση. Με συνάρπασε το ταξίδι  και το όραμα δυο ανθρώπων στο θεατρικό σανίδι.

Η βιογραφία και η εργογραφία του είναι γνωστή στους περισσότερους. Υπάρχουν αξιότατοι συνεργάτες του που θα μιλήσουν και θα γράψουν για εκείνον, τις  θεατρικές μελέτες και τις σκηνοθεσίες των έργων του. Αυτό που θέλω να καταθέσω, είναι ότι, δυστυχώς, λιγοστεύουν οι φάροι φωτός, οι πηγές έμπνευσης για τις νεότερες γενιές. ‘Προς ύστατον φως’, Δάσκαλε… Αξιότατος!

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts