‘Ο καλύτερός σου φίλος’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Ο καλύτερός σου φίλος είναι πάντα δίπλα σου. Σ’ ακολουθεί στις μικρές, ή μεγάλες διαδρομές σου. Γνωρίζει πολύ καλά όλους όσους συναναστρέφεσαι, και, ακόμη κι αν δεν έχει καλό προαίσθημα για τις παρέες σου, σε αφήνει να λαθέψεις, ώστε να πάρεις το μάθημά σου.

Ο καλύτερός σου φίλος, αγαπάει ό,τι αγαπάς. Σ’ εμπιστεύεται, αλλά και σε φοβάται για την αυθορμησία σου. Κλαίει μαζί σου, όταν κουρνιάζεις με δάκρυα σε μια γωνιά μες στο παράπονο, αλλά και χαίρεται, μόλις σε δει ν’ ανθίζεις από ελπίδα, έρωτα και δημιουργία. Σου κρατάει το χέρι όταν η ζωή και το σύμπαν δε συνωμοτούν, ώστε να σου χαρίζουν απλόχερα όσα λαχταράς. Σ’ αφήνει να πάρεις βαθιές ανάσες ηρεμίας ρεμβάζοντας τη θάλασσα που αγαπάς. Νιώθει το τρελό καρδιοχτύπι σου, μόλις αντικρίσεις ό,τι ερωτεύεσαι, ή ό,τι σε ταράζει. Ενίοτε, αδυνατεί να δώσει λογική ερμηνεία στον παρορμητικό σου χαρακτήρα και τις ενέργειες που, με μαθηματική ακρίβεια, σε οδηγούν στην παράνοια…

Ο καλύτερός σου φίλος, θα σε κατευθύνει να αποφύγεις τους τοξικούς ανθρώπους που δε σε εξελίσσουν, αλλά σε καθηλώνουν στο σκοτεινό αδιέξοδο των συμπλεγμάτων τους. Σου δίνει την αίσθηση ενός φύλακα-άγγελου που ρίχνει άπλετο φως στο δρόμο που ανοίγεται μπροστά σου, αλλά δεν το αντιλαμβάνεσαι.

Τον καλύτερό σου φίλο να τον αγαπάς! Θα ζήσετε μαζί όσο είναι καθορισμένο. Να τον αγαπάς, διότι δίχως αυτόν η ζωή είναι αδύνατη. Πλησίασε τον καθρέφτη σου. Τον βλέπεις; Ήταν, είναι και θα είναι εκεί και χρειάζεται τη φροντίδα σου. Μη τον αμελείς… Πες του ευχαριστώ!

(Φωτό: Luise Leclerc@Flickr)

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts