Τα νέα χαρτονομίσματα της Ελλάδας από την Ελληνοφρένεια

Σε μία πραγματικότητα που μοιάζει ολοένα και πιο σουρεαλιστική, η σατιρική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» προτείνει ενδεχόμενα του κοντινού μέλλοντος που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα βγουν αληθινά.

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, για παράδειγμα, είναι πλέον ένα θέμα που συζητείται χωρίς ταμπού στην ελληνική κοινωνία, έστω κι αν η πιθανότητα τα νέα χαρτονομίσματα να έχουν τις μορφές σύγχρονων «ηγετικών μορφών», όπως του Αλέκου Φλαμπουράρη (Καπετάν Φρέντου) και της Θεανώς Φωτίου, είναι μάλλον απίθανη…

Ρόλος της σάτιρας είναι να παίρνει καθημερινά συμβάντα και καταστάσεις και να τα μεγεθύνει τόσο, ώστε να γίνεται εμφανής η φαιδρότητά τους.

Ένας αντιπρόεδρος της Βουλής, για παράδειγμα, που οργανώνει «ποιητική βραδιά» για να απαγγείλει στίχους περί «θρούμπας / ουτοπίας», είναι από μόνο του ένα κωμικό συμβάν, ή μάλλον κωμικοτραγικό, όταν η χώρα υποφέρει και οι πολιτικοί θεωρητικά μοχθούν νυχθημερόν για να καταπολεμήσουν τη φτώχεια και την ανεργία.

Όταν το συμβάν φωτιστεί από τους προβολείς της σάτιρας και τοποθετηθεί ανάμεσα σε άλλα ευτράπελα γεγονότα της επικαιρότητας, σχηματίζεται ένα πάζλ που, αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε, τουλάχιστον μπορούμε να χαμογελάσουμε μαζί του.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου θα δείτε στην Ελληνοφρένεια:

Τι συμβαίνει όταν ένας ακραία συντηρητικός ιεράρχης εμφανίζεται σε εκπομπή με ψηλοτάκουνα και τρέσες, θα δείτε τον «Τσολιά» να αποδέχεται την πρόσκληση της Τερέζα Μέι για «τσάι και συμπάθεια» και τι μπορεί να συμβεί αν ο Πάνος Καμμένος πάρει το ελικόπτερο και πετάξει πάνω από το «κανάλι του Μπαλούρδου».

Η Ελληνοφρένεια μεταδίδεται Δευτέρα και Τρίτη στις 22:50 στην τηλεόραση του Alpha.

Μερικά παλαιότερα βίντεο της Ελληνοφρένειας:

 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts