Olivia Jones: Μία drag queen που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας

Στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Γερμανίας Σταϊνμάιερ, ήταν μία δίμετρη drag queen που τράβηξε την προσοχή των φωτογράφων αλλά και της ίδιας της καγκελαρίου Μέρκελ. Πρόκειται για την Olivia Jones που γεννήθηκε ως Olivier Knobel και φιλοδοξεί να είναι η επόμενη πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η Olivia Jones είναι γνωστή στη Γερμανία για τις εμφανίσεις της σε τηλεοπτικά σόους αλλά και για την ενεργό δράση της στην οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων PETA. Το κυρίως επάγγελμά της είναι οι ξεναγήσεις τουριστών στην περιοχή των «κόκκινων φαναριών» του Αμβούργου Reeperbahn.

Η 47χρονη, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, ήταν ανάμεσα στους 1.260 συνέδρους που ανέδειξαν τον Frank Walter Steinmeier ως διάδοχο του Joachim Gauck στην προεδρία της Γερμανίας. Έφθασε στην τελετή σε αναπηρική καρέκλα, καθώς έχει υποβληθεί σε επέμβαση στα πόδια της για να μειώσει το ύψος της κατά 6 εκατοστά, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οσφυαλγία που την ταλαιπωρεί.

Η Olivia Jones είπε ότι ελπίζει ο κ.Steinmeier να γίνει ένα «αντι-Trump» διεθνές σύμβολο, αντιτάσσοντας την ηρεμία και τη στρατηγική σκέψη στην πολιτική Trump. Στις αρχές του μήνα η Jones είχε δηλώσει στην εφημερίδα Saarbruecker Zeitung ότι διατηρεί προσωπικές φιλοδοξίες να αναλάβει η ίδια στο μέλλον τη θέση του προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας. «Ο ρόλος θα μου ταιριάζει θαυμάσια», είχε πει, προσθέτοντας ότι ο χρόνος της θητείας της δεν θα ήταν καθόλου βαρετός για τους Γερμανούς.

«Είμαι πολύ πολιτικοποιημένο πρόσωπο. Και μόνο το γεγονός ότι ορισμένοι δεξιοί δεν θα ήθελαν να με δουν να μπαίνω στην πολιτική ζωή, είναι για μένα ένας λόγος να το τολμήσω. Θέλω να φωνάξω προς το AFD (αντι-ισλαμικό κόμμα της Γερμανίας) ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερο μίσος στην κοινωνία».

Η Jones ξεκίνησε αμέσως μετά το σχολείο μαθήματα υποκριτικής και μεταμφίεσης, εμφανίστηκε το 1989 στο Schmidt Theater του Αμβούργου, ενώ δέκα χρόνια μετά αναδείχθηκε σε Drag Queen of the Year σε παγκόσμιο σχετικό διαγωνισμό στο Miami. Στη Γερμανία είναι εξαιρετικά δημοφιλής και χρησιμοποιεί την εξωφρενική της εμφάνιση για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου σε θέματα όπως το Aids, τα δικαιώματα των ζώων και η συμφιλίωση με τη διαφορετικότητα. Στον τόπο που γεννήθηκε, το Springe, το τοπικό συμβούλιο την έχει ανακηρύξει «επίτιμη δημότη», ενώ υπάρχει και ένα παγκάκι προς τιμήν της με την αφιέρωση της: «στο σχολείο του Springe, ένα αγόρι έμαθε πολλά από αυτά που θα χρειαζόταν αργότερα ως γυναίκα. Σαν μία gay πεταλούδα πέρασα καλά στο κουκούλι του σχολείου. Μπορεί να μην κατάφερα να μετράω καλά, αλλά τώρα έχω τη δική μου θέση στον κόσμο. Παρακαλώ, καθίστε!»

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts