‘ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Αγαπημένη μου,

Κοιτάζω μια γαλήνια θάλασσα σε ώρα πρωινού, δίχως άλλους δίπλα μου. Την ώρα τούτη, σου δίνω τόσο δίκιο που την αγαπάς έτσι. Το δειλινό σβήνει το φως της, έλεγες. Την κοιτάζω και χάνομαι στη γραμμή του ορίζοντα, εκεί που καταλήγει ο ουρανός και εκείνη. Νιώθω μια ευλογία που μπορώ και ζω και μοιράζομαι μαζί σου αυτή την ομορφιά. Πιστεύω ότι διπλασιάζεται όταν τη μοιραζόμαστε.

Η μοναχικότητά μου είναι δημιουργική. Ξυπνάω πολύ πρωί, για να δω την ανατολή και μετά περπατώ… Κρατώ πάντα μαζί μου το μικρό κόκκινο τετράδιο που μου χάρισες και την μαύρη πένα. Σημειώνω κάθε τι που σκέφτομαι. Δε νιώθω την ανάγκη να μιλώ με άλλους. Άλλωστε, φαντάζω στα μάτια τους ιδιόρρυθμος, ίσως και μισάνθρωπος. Το διασκεδάζω λίγο. Είναι γοητευτικά τα παιχνίδια του μυαλού.

Πόσο αγαπώ το μυαλό σου… Να’ ξερες πόσο σε θυμάμαι και σε νοσταλγώ, έτσι όπως διάβαζες τα βιβλία σου. Σαν να σε βλέπω μπροστά μου. Κουλουριαζόσουν στη γωνιά του καναπέ, άνοιγες το βιβλίο και χανόσουν στην ιστορία του. Χάιδευες τις άκρες των μαλλιών σου μηχανικά και σήκωνες το βλέμμα, λες και αναζητούσες τον ήρωά σου εκεί κοντά.

Σε γοήτευε ο Στρίντμπεργκ. Είχες μελετήσει όλα τα έργα του. Θαύμαζες τη συναισθηματική ισορροπία- πάλη των ηρώων του. ‘Επί ξυρού ακμής’, έλεγες. Και σου θυμίζω αυτό που πιο πολύ αγαπάς. ‘Η πιο δυνατή’. Το αγάπησες από τον τίτλο κιόλας.

Με τον τίτλο αυτό, κλείνω το σημερινό μου γράμμα, θέλοντας να σου τονίσω πως και συ, είσαι για μένα η πιο δυνατή. Μη φεύγεις, δε φεύγω…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts