TANGO: Οι ρίζες του πάθους από το Tango Por Dos για τρείς παραστάσεις στην Αθήνα

Η διασημότερη ομάδα τάνγκο στον κόσμο, το φημισμένο Tango Por Dos από την Αργεντινή, παρουσιάζει την πρόσφατη παραγωγή του στην Αθήνα: το υπερθέαμα RAÍCES  TANGO, που έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια κατά την παγκόσμια περιοδεία του.

Το «Raíces Tango» περιγράφεται ως ένα γοητευτικό σκηνικό ταξίδι, που ξεκινά από τις ρίζες του Tango και συνεχίζει μία μαγευτική περιήγηση στους μεγάλους σταθμούς της.

Ξεκινώντας από τις χορευτικές ιεροτελεστίες των Ινδιάνων και την κουλτούρα των ιθαγενών του Νέου Κόσμου, η χορογραφία εμπνέεται από την παράδοση των Gauchos Pampeanos που χτίστηκε κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λατινικής Αμερικής. Παρακολουθεί την εξέλιξη του Τάνγκο ως χορού των Compadritos, των κατοίκων του Μπουένος Άιρες, των Ισπανών, Ιταλών, Γάλλων, Γερμανών και Ρώσων μεταναστών, των φτωχών εργαζομένων, αλλά και των λούμπεν στοιχείων, δηλαδή όλων όσων έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην εξάπλωση αυτού του σπουδαίου χορευτικού και μουσικού ρεύματος.

Τέλος, περιδιαβαίνει τις λαϊκές αίθουσες της La Boca, τα χαμαιτυπεία και τα μπορντέλα, συναντώντας αργότερα τον Ροδόλφο Βαλεντίνο και την αποθέωση από το Χόλλυγουντ, την αποδοχή από την αστική τάξη και τη διανόηση, φτάνει στην απαγόρευση από τη Χούντα και κορυφώνεται με την καθολική και οικουμενική καθιέρωση του Tango, την ανάδειξή του σε πιο αισθησιακού και ρομαντικού χορού στον κόσμο.

Κι ενώ στην ανανέωση του ήχου του Τάνγκο συνέβαλαν καθοριστικά οι περίφημοι μουσικοί Κάρλος Γκαρδέλ και Άστορ Πιατσόλα, στο χορό το σήκωσε στις πλάτες του ο μοναδικός Μιγκέλ Άνχελ Σότο.

Η παράσταση ισορροπεί ανάμεσα στο πάθος και το ρομαντισμό του Τάνγκο και την αυστηρότητα και την τελειότητα της σύγχρονης τεχνολογίας των πολυμέσων: προβολές, ειδικοί φωτισμοί και εφέ συμβάλλουν στη δημιουργία μιας φαντασμαγορικής παραγωγής.

Όλα βέβαια καταλήγουν στο ανθρώπινο στοιχείο: είναι η ενέργεια και το πάθος των 18 κορυφαίων χορευτών και της σπουδαίας ορχήστρας με τους 6 σολίστ, που ζωντανεύουν την ψυχή του τάνγκο μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ο μεγάλος αργεντίνος μετρ Miguel Ángel Zotto, που υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία, ενσωματώνει στο «Raíces Tango» όλα τα στοιχεία του χορού της υπέρτατης ερωτικής πρόκλησης και υπόσχεσης: τη σαγήνη, το λίκνισμα, την ένωση των κορμιών, το αλέγρο πνεύμα, τη διεκδίκηση, την έκσταση της αποδοχής και τη συντριβή της απόρριψης κι όλα αυτά υπό τους μεθυστικούς μαγικούς ήχους του μπαντονεόν. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Miguel Ángel Zotto μαζί με την υπέροχη Daiana Gúspero – ένα πραγματικά μοναδικό ζευγάρι-πρεσβευτές της παγκόσμιας διάδοσης και καταξίωσης του τάνγκο.

Tango Por Dos στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Πέμπτη 30/3 20:00
Παρασκευή 31/3 20:00
Σάββατο 1/4 20:00

Τιμές εισιτηρίων

Παιδιά, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+: 20 €*
Ζώνη Γ: 30 €
Ζώνη Β: 40 €
Ζώνη Α: 50 €
Διακεκριμένη Ζώνη: 65 €

* Τα εισιτήρια των 20 € διατίθενται μόνον στη Γ’ Ζώνη.

Προπώληση εισιτηρίων:

Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στην Ομήρου 8.
Online αγορές στο www.megaron.gr. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 7282333
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 7258510 www.megaron.gr

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts