Ένα αναπάντεχο βαλς στους αγρούς

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Το βίντεο που θα δείτε κυκλοφορεί εδώ και ημέρες από inbox σε inbox. Σε εμένα έφτασε από τη συνάδελφο και φίλη Αγγέλα Παπαθανασίου. Είναι ένα αναπάντεχο βαλς στους αγρούς. Μία καθηλωτική μουσική που σε κάνει να θέλεις να την ακούσεις και να την ξανακούσεις. Ένα βίντεο με τόση δύναμη στην απλότητα του, που σε σαστίζει.

Είναι η αντίθεση που απογειώνει το βαλς του Evgeny Grinko. Η γλυκιά μελωδία του πιάνου σε ένα παράταιρο φυσικό περιβάλλον. Η καλοδουλεμένη σύνθεση και η ατημέλητη όψη του συνθέτη. Το τσιγάρο στο στόμα και τα δάχτυλα στα πλήκτρα. Η κοπέλα που εμφανίζεται από το πουθενά για να εξελίξει την αρμονία με το ακορντεόν της.

Το τέλος του βίντεο γίνεται νέα αρχή για να σε παρακινήσει να το ξαναπαίξεις. Και θα το κάνεις, γιατί είναι ό,τι καλύτερο έχεις ακούσει τελευταία…

Ο ταλαντούχος Evgeny Grinko γεννήθηκε στη μικρή πόλη Zhukovsky, κοντά στη Μόσχα. Είναι περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή του σε underground ρωσικά συγκροτήματα όπως V.O.M., WOGULOW TAROUTZ VERMO και MONROE’S PILLS. Του αρέσει να δημιουργεί μουσική που αγγίζει συναισθήματα. Βρίσκεται εκτός μουσικής βιομηχανίας, παίζει σε μικρές σκηνές και φεστιβάλ, δηλώνοντας ένας απλός «μουσικός του δρόμου».

Απολαύστε τον και διαδώστε, αν θέλετε, τη μουσική του…

 

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts