‘Οι μαθητές μου’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Οι μαθητές μου είναι υπέροχα, μαγικά πλάσματα. Μαζί τους είναι δυνατό μέσα σε λίγα λεπτά να υπερβείς τα όρια της υπομονής σου και, αμέσως μετά να χαμογελάσεις, διότι, απλούστατα… είναι παιδιά. Η ταχύτατη εναλλαγή αυτή, είναι αξιοθαύμαστη.

Οι μαθητές μου είναι απίστευτα ζιζάνια. Πανέξυπνοι και δραστήριοι (εντός και εκτός τάξης). Είναι δυναμικοί και, την ίδια στιγμή, ντροπαλοί. Είναι προβληματισμένοι και, συνάμα, χαλαροί και αναβλητικοί.

Οι μαθητές μου είναι σταθεροί στις ηθικές αξίες τους, αλλά ευμετάβλητοι συναισθηματικά. Αναγνωρίζουν και επικροτούν το δίκαιο και το ηθικό. Τη μία στιγμή είναι χαρούμενοι και την επόμενη, δε θέλουν να σε βλέπουν μπροστά τους, διότι, απλούστατα, βαριούνται, ή πικράθηκαν από φίλους τους.

Οι μαθητές μου μπορεί ενίοτε να με παιδεύουν, αλλά νιώθω ότι έχουν τη δύναμη να διώχνουν τις συννεφιασμένες σκέψεις μου, να με συγκινούν, να με κάνουν να χαμογελώ και να σκέφτομαι πως είναι μεγάλο δώρο να περιβάλλεσαι από εφηβικά χαμόγελα και- γιατί όχι- από αγάπη!

Οι μαθητές μου, την προηγούμενη εβδομάδα μου χάρισαν το πιο ακριβό δώρο. Σοκολάτες… μελωδικές! Μου ευχήθηκαν για τα γενέθλιά μου τραγουδώντας και μου χάρισαν σοκολάτες. Στη μία, μάλιστα, είχαν γράψει τις ευχές και τα ονόματά τους… Ό,τι πιο γλυκό και τρυφερό, δηλαδή. Για τη συγκίνηση που μου προκάλεσαν γράφω το κείμενο αυτό ως αντίδωρο της αγάπης μου…

Οι μαθητές μου, εύχομαι από καρδιάς να έχουν δρόμους ανοιχτούς, να ζήσουν ό,τι ονειρεύονται και να χαμογελούν στη ζωή τους. Θα τους το ανταποδώσει!

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts