‘ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Είχα στο μυαλό μου να γράψω κάτι για τον χρόνο που κυλά… τις ώρες που, δίχως να το αντιλαμβανόμαστε, μας αλλάζουν,  ή, έστω μας ωθούν στην κατεύθυνση αυτή. Στη συνέχεια, όμως, αναλογιζόμενη το χρόνο, ξεπήδησαν στη σκέψη μου λάμψεις. Μικρές και πιο μεγάλες. Αναβόσβηναν  όπως τ’ αστέρια, χωρίς να με αφήνουν να συγκεντρωθώ.

Προσπάθησα να τις πλησιάσω, να τις δω καλύτερα. Δε με άφηναν. Κάποιες ήταν θολές, άλλες εκτυφλωτικά λαμπερές. Κάποιες τρεμόπαιζαν δειλά και αργόσβηναν. Λίγες ήταν κραταιές, εκπέμποντας μια ήπια, γλυκιά θέρμη που με είλκυε.

Και τότε, κατάλαβα! Οι λάμψεις ήταν οι άνθρωποι που γέμισαν το χρόνο στη ζωή μας. Συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι, συνοδοιπόροι, όλοι εκεί να φωτίζουν με την (ανάλογη) δύναμη της θέλησής τους και του διαμετρήματός τους, τη ζωή μας. Πλησίασα τις σαγηνευτικά λαμπερές που διαρκούσαν και είδα ανθρώπους αγαπημένους που η σχέση μας βρίσκεται πέρα και πάνω από το χρόνο, με στιγμές ευτυχίας.

Τυχαίες συναντήσεις και μη, αυτές ορίζουν και επανεκτιμούν το χρόνο μας. Του χαρίζουν φως, υψώνοντάς τον στο διαχρονικό και μη αντιληπτό άπειρο… Ή, του δίνουν μια στιγμούλα χαράς και μετά χάνονται, τόσο απλά, τόσο γρήγορα, παίρνοντας μαζί τους και το χαμόγελό μας. Οι άλλες, όμως… Παραμένουν εκεί ψηλά, εστίες φωτός θεραπευτικού, φωτός ανάτασης και ζωής.

Για τις στιγμές αυτές αξίζει να λογίζεσαι τον χρόνο που περνά και να νιώθεις ευγνωμοσύνη!

(Φωτογραφία: Aikawa Ke@Flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts