‘ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΚΤΗ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Οι καλύτερες αποτιμήσεις γίνονται δίπλα στη θάλασσα, σε ώρα μοναχική. Όχι σε μελαγχολικά και όμορφα ηλιοβασιλέματα, αλλά σε ώρα που η φύση αναγεννιέται, στη δημιουργία της, ξημερώματα. Το κύμα έρχεται μπροστά στα πόδια σου, φέρνοντας όλες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Εκείνη τη μικρή χρονική στιγμή που σε πλησιάζει, εκείνα τα ελάχιστα του δευτερολέπτου που είναι κοντά σου, λίγο πριν ‘φύγει’ ξανά στο βάθος της θαλάσσιας απεραντοσύνης, μόνο τότε εντοπίζεις, συνειδητοποιείς τη λύση στα ερωτήματά σου.

Το κύμα μοιάζει σαν το ψέμα. Έχει την ομορφιά του που σε ξεγελάει, αλλά το μυστηριώδες που κρύβεται μέσα του, ακόμη και όταν είναι κρυστάλλινο, διάφανο. Δεν έχεις πολλές επιλογές… Άφησέ το να σε αγγίξει και μετά, παρακολούθησέ το με το βλέμμα σου, ν’ απομακρύνεται μέχρι να χαθεί… Μην αναζητήσεις την αιτία, γνωρίζεις ότι με το φευγιό του θ’ αποκαλυφθεί.

Οι καλύτερες αποτιμήσεις γίνονται δίπλα στη θάλασσα, σε ώρα περισυλλογής. Τι ώρες που νιώθεις πραγματικά ελεύθερος…

(Φωτογραφία: Rob Williams@Flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts