‘ Οι τύψεις ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Ξεκινάει σαν δυσφορία. Στη συνέχεια, απλώνεται ένα δίχτυ πάνω σου, που ύπουλα περιορίζει το χώρο. Αισθάνεσαι εγκλωβισμένος μόλις το μυαλό σου γυρίζει στην ιδέα αυτή, γιατί ξέρεις πολύ καλά πως δεν έχεις φερθεί σωστά, ή , τουλάχιστον, όπως και όσο θα ήθελες.

Φόβος. Ναι… φόβος είναι η σωστή λέξη που δηλώνει την αλήθεια σου τη στιγμή εκείνη. Φοβάσαι μήπως επαληθευτεί το χειρότερό σου σενάριο και συ είσαι απών. Και θυμάσαι τότε τη φράση που πολύ αγάπησες: η δύναμη της απουσίας είναι πολύ πιο ισχυρή από την παρουσία.

Αποφεύγεις αυτό που φοβάσαι, αυτή είναι η αλήθεια. Καθησυχάζεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι καλύτερα, αλλά το ίχνος της παλιάς πληγής είναι εκεί, σαν απειλή ότι κάτι άλλο θα συμβεί. Είναι πάντα εκεί, παραμονεύει όσο σε απορροφούν τα καθημερινά, προσωπικά, ή όχι, θέματά σου. Είναι πάντα εκεί, πιο πάνω από σένα, σε παρατηρεί όσο πνίγεσαι στη μικρή κουταλιά της ρουτίνας , σχεδιάζοντας αυτό που εσύ αποκαλείς αιφνιδιασμό. Αλλά δεν είναι.

Φυγόπονος;  Όχι. Φοβισμένος; Ναι. Δεν μπορώ να σου δώσω τη λύση που αναζητάς. Μπορώ, όμως, να νιώσω την ανθρώπινη ανάγκη να απωθήσεις κάπου εκεί, στη σκοτεινή σου γωνιά, το χειρότερό σου σενάριο. Και την ανάγκη σου να οργανώσεις τις σκέψεις σου σε πράγματα πιο ανώδυνα, γιατί έτσι είναι η φύση μας. Για να ξεχαστείς, λένε.

Θα εξιλεωθείς;

(Φωτογραφία: Francis Mariani@flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts