Η Σόνια Ζαχαράτου παρουσιάζει τους «Απέναντι»

της Τίνας Πανώριου. 

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στις 18:30, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β&Μ Θεοχαράκη, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της δημοσιογράφου-συγγραφέως ΣΟΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ

«ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ –Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση» (εκδόσεις ‘Πολύτροπον’).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής ιστορίας και αρχαιολογίαςΠέτρος Θέμελης και ο ιστορικός τέχνης και διευθυντής των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη Τάκης Μαυρωτάς.

Με την συγγραφέα θα συζητήσει η δημοσιογράφος Αθηνά Ραπίτου.

Την εκδήλωση συνοδεύουν με μουσική μπαρόκ οι τσελίστες Τζίνα Δημητρίου και Γιώργος Ταμιωλάκης.

Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β.&Μ. Θεοχαράκη,
Βασιλίσσης Σοφίας 9, Σύνταγμα

 Aπό τον πρόλογο του βιβλίου

[…]Κρύβουν γοητεία οι συνεντεύξεις όταν ξεπερνούν τα όρια της δημοσιογραφικής επικαιρότητας. Όταν αναφύεται η επιθυμία για μια βαθύτερη γνωριμία των πτυχών της προσωπικότητας του άλλου, των «κλειδωμένων δωματίων» που σιγά σιγά ανοίγουν και φωτίζονται. Συνεπαίρνουν οι συνεντεύξεις όταν γίνονται παιχνίδι αναζητήσεων, όταν…

επιλογή των συγκεκριμένων συνεντεύξεων, -είχα την τιμή και τη χαρά να δημοσιευτούν στο περιοδικό ΒΗΜagazino της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ-, έγινε με τα εξής κριτήρια: α) in memoriam για τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, β) τη διεθνή εμβέλεια Ελλήνων που τιμούν τη χώρα στο εξωτερικό – πρέσβεις του πολιτισμού μας, γ) τις νεωτεριστικές θεωρίες ξένων προσωπικοτήτων, και δ) την ιδιαιτερότητα κάποιων εξεχόντων δημιουργών. Οι περισσότερες από τις συνεντεύξεις, ωστόσο, δεν είναι πανομοιότυπες εκείνων που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό. Το πλούσιο απομαγνητοφωνημένο υλικό βοήθησε στη συμπλήρωσή τους.

Η συγγραφέας / δημοσιογράφος Σόνια Ζαχαράτου με τον Λεωνίδα Καβάκο.
The following two tabs change content below.
Τίνα Πανώριου Γεννήθηκε στην Ν Υόρκη και ζεί στο Π Ψυχικό. Τελείωσε την Σχολή Μωραίτη, και έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. Από το 1981 εργάζεται ως πολιτιστική συντάκτρια στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΒΔΟΜΗ και στα περιοδικά ΕΝΑ, ΚΑΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, PENTHOUSE. Έκανε αρχισυνταξία σε εκπομπές της ΕΤ1, καθώς και στο Κανάλι 5. Η τηλεταινία της «Το όνομά μου είναι Άσσαντ» διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας. Το1995-1996 έκανε, εκπομπή στον σταθμό SEVEN X, με τίτλο «Από στόμα σε στόμα». Στο ραδιόφωνο έχει δουλέψει στο ΚΑΝΑΛΙ 1 και στον ΣΚΑΙ. Από το 1993 έως τον Ιούνιο του 2013, εργαζόταν στην ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον ιστότοπο της ΕΡΤ, (πολιτιστικές συνεντεύξεις, κριτική τηλεόρασης, Βιβλίο). Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο του ΒΙΒΛΙΟΥ. Σήμερα συνεργάζεται με το DIASTIXO και το VAKXIKON.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts