Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Αγαπημένη μου,

Νιώθω ότι ο χρόνος με κυνηγάει και γω παλεύω να του ξεφύγω… να τον σταματήσω, μη σε πάρει μακριά μου.

Ο χρόνος και η άνοιξη με βασανίζουν. Αδυνατώ να διαχειριστώ και τα δύο. Τρέχω να προλάβω. Να συγκεντρώσω, να αποθηκεύσω στο μυαλό μου εικόνες και λόγια δικά σου, ώστε να σ’ έχω όσο πιο δική μου γίνεται. Να θυμηθώ όσα μου έλεγες, να τα’ χω φυλαχτό.

Για μένα, το χαμόγελό σου είναι η άνοιξη. Και τα γαλανά, χρωματιστά σου μάτια. Μη μου τα στερείς, είναι το αποκούμπι μου. Η αγκαλιά σου είναι η απάντηση σε ό,τι με βασανίζει.

Αγαπημένη μου,

Μισώ τον χρόνο και μισώ τις εικόνες της ζωής μου από τις οποίες θα λείπεις. Μισώ την άνοιξη που σε τυραννάει. Βαδίζω επί ξυρού ακμής και ισορροπώ. Μη μ’ αφήσεις να πέσω.

Για μένα, η άνοιξη είσαι συ.

 

(Φωτογραφία: Kristian Niemi@Flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts