Ο καρκίνος και οι άλλοι

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

…Οι άλλοι. Οι δήθεν ενδιαφερόμενοι, οι δήθεν φίλοι που πάντα φροντίζουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες, προς τέρψιν του φαινομένου που εγώ αποκαλώ κηδειολαγνεία.

…Ο οίκτος. Το ευκολότερο και κατώτατο συναίσθημα του ανθρώπου.

…Το  ‘ενδιαφέρον’. Προκαλείται από την έλλειψη σεβασμού στο συνάνθρωπο και στο φόβο, μήπως αυτό που συμβαίνει στο διπλανό μου, συμβεί και σε μένα.

…Η φιλία. Δοκιμάζεται. Στις αντοχές και στην ειλικρινή αγάπη.

…Ο καρκίνος. Εδώ εγώ υποκλίνομαι και σιωπώ.

Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να παλεύει, να αντιμάχεται τις δοκιμασίες. Η ζωή είναι δώρο, αλλά πάντα υπάρχει και το τίμημα, όπως σε όλα τα όμορφα δώρα. Ο θάνατος είναι η μόνη αλήθεια και βεβαιότητα. Το ζήτημα είναι να έχεις δίπλα σου αλήθεια και αγάπη… και να προχωράς.

Για ό,τι άλλο, κλειστά τα στόματα!

 

(Φωτογραφία: Jabiz Shafieun@flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts